Rusya Asla İzin Vermeyecek! Putin Esed’e Garanti Verdi

İngiliz Muhafazakâr Partili Milletvekili David Davis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye lideri Esed'e, "Rusya asla Suriye hükümetinin iç savaşı kaybetmesine izin vermeyecek" dediğini aktardı.

Rusya Asla İzin Vermeyecek! Putin Esed’e Garanti Verdi
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la kısa süre önce yüz yüze görüşen İngiliz Muhafazakâr Partili Milletvekili David Davis önemli açıklamalarda bulundu.

Davis, BBC'den Andrew Marr'ın programında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye lideri Esed'e, "Rusya asla Suriye hükümetinin iç savaşı kaybetmesine izin vermeyecek" dediğini aktardı.

Davis, 'seviyeli' ve 'nazik' olarak tanımladığı Esed'den gelen bu açıklama için "Bu benim için tüm ziyaretin en önemli bölümüydü. Çünkü bu fiilen sonuçların ne olacağını açıklıyor" dedi.

İKİ MUHTEMEL SONUÇ

Davis şöyle devam etti: "Eğer Ruslar, onların yenilmesine izin vermezse, iki muhtemel sonuç olacak. Cihatçıların zaferi, ki bu benim bakış açımdan felaket olur. Kaldı ki bu hesapta yok. Ya müzakere edilmiş bir sonuç ya da Suriye'nin zaferi olabilir.

Davis, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini kısmi olarak geri çekmesine ilişkin Esed'le arasında geçen konuşmayı da açıkladı.

Esed'e "Rus müdahalesi, Suriye ordusunu tamamen ayağa kaldırdı. Putin neden ölçüyü azalttı" diye sorduğunu belirten Davis, Suriye liderinin kendisine şu cevabı verdiğini söyledi:

Çünkü Rusya barış görüşmelerini durdurmakla suçlanıyordu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.