Rusya işi ambargo

Rusya, Türkiye ile gerilen ipler sonrası ambargo kararı aldı ama buğday yok, limon yok, bankalar yok..

Rusya işi ambargo
 Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında artan gerilime Moskova, pek çok alanda ekonomik yaptırım getireceğini söyledi ancak en önemli mal ve hizmetleri 'ambargo' dışında tutmaya devam ediyor.

BANKALARA YAPTIRIM YOK
Dün Rusya'da faaliyet gösteren Türk bankalarına yönelik bir yaptırım uygulanmayacağını bankalara bildirildi.

RUSYA'DA FAALİYET GÖSTEREN BANKALAR
Rusya'da faaliyet gösteren bankalar arasında çok sayıda büyük Türk bankasının iştiraki bulunuyor. Bunların arasında pazarda CJSC İşbank adıyla faaliyet gösteren İş Bankası ve iştiraki Ziraat Bank Moscow ile faaliyet gösteren Ziraat Bankası da yer alıyor. Garanti Bankası bağlı ortaklığı Garanti Bank Moscow, Yapı Kredi ise Yapı Kredi Bank Moscow ile Rusya pazarında faaliyet gösteren bankalar arasında.

RUSLARIN TÜRKİYE'DEKİ TEK BANKACILIK GİRİŞİMİ
Denizbank'ı 2012 yılında alan Sberbank ise Türkiye pazarında faaliyet gösteren tek Rus bankası konumunda.

"BUĞDAY KAVGANIN DIŞINDA"

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, “Rusya Türkiye’ye buğday satışına yasak getirir mı?” konusunda dün çok net bir açıklama yaptı. Dvorkoviç, “Türkiye’ye Buğday ihracatı kavganın dışında tutulacak” dedi.

LİMON DA SERBEST
Rusya'nın ekonomik yaptırım olarak başta domates olmak üzere sebze ve meyveyi kullanmaya çalıştığı bilinirken, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracatında büyük pay sahibi olan limon da ambargo dışında kaldı. Rusya, 'Limon ithalatını durdurmayacağız' mesajını ilk günden itibaren vermeye başladı.. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.