Rusya’dan Tehdit Gibi Açıklama!

İsveç’in Dagens Nyheter gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ", “Eğer İsveç, NATO’ya üye olmaya karar verirse, İsveçlilerin bize saldıracağını düşünmeyiz. Bundan emin olabilirsiniz. Ama, bu durumda İsveç askeri altyapısı NATO Yüksek Komutanlığı’na tabi olacağından elbette biz de kuzey sınırlarımızda gereken askeri ve teknik tedbirleri almak zorunda kalırız” dedi.

Rusya’dan Tehdit Gibi Açıklama!
NELER YAŞANACAĞINI BİLİYORLAR

Lavrov, bunun sebebini de şöyle açıkladı: "Çünkü, sınırın karşı tarafında Rusya’yı tehdit gören ve her türlü onu caydırmak isteyen bir askeri ve politik bloğun bulunduğu gerçeğini gözardı edemeyiz.

Tedbirlerin ne olacağı sorusuna Lavrov, "Bu benim işim değil, askerlerin, Savunma Bakanlığı ile Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın işi. Sınırın karşı tarafında, sınırın hemen yanında veya biraz uzağında, herhangi potansiyeli görünce bu potansiyelin aslında ne olduğunu ve NATO’nun bizi sıcak bir biçimde caydırma kararı alması durumunda neler yaşanacağını biliyorlar" yanıtını verdi.

İSVEÇ NATO ÜYELİĞİNE DOĞRU İLERLİYOR

İsveç Hükümeti NATO’nun İsveç Hava sahasını kullanma iznini altı ay daha uzatmıştı. Böylece NATO’nun AWACS uçakları İsveç hava sahasını altı ay süresince kullanabilecek duruma gelmişti. Daha önce birer aylık sürelerle uzatılan hava sahası kullanma izninin bu sefer altı ay uzatılması askeri çevrelerde İsveç’in NATO ile işbirliğinin her geçen gün artan bir şekilde geliştiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.