aksi kullanmak istediğinde sarı araç, yeşil araç, siyah üniformalı şoför, cep telefonu uygulaması, kredi kartıyla ödeme gibi seçeneklere sahip olan New York'lular için yeni bir hizmet daha geldi, o da kadın sürücü!

New York'ta bundan böyle kadın şoförlerin kullandığı taksilerle sadece kadın müşterilere hizmet verecek yeni bir taksi hizmeti devreye giriyor. SheTaxis-SheRides (Kadın taksileri-kadın sürücüler) adlı şirket, 16 Eylül’den itibaren akıllı cep telefonlarına indirilen bir uygulamayla çağrılacak taksi hizmeti başlatıyor.

New York Times’ın haberine göre, şirketin tüm kadın şoförleri boyunlarına pembe bir şal takacak. Erkekler ise yanlarında bir kadın olmak şartıyla taksiye kabul edilecek.



İLK BAŞTA 50 ŞOFÖR
Şirketin patronu Stella Mateo, 30 bin taksiciyi temsil eden New York Taksiciler Federasyonu Başkanı Fernando Mateo’nun eşi. Mateo, erkek egemen bu sektörü kadınlara açmak istiyor.

New York’un sarı taksilerini kullanan 51 bin 874 şoförden 574’ü kadın. New York'lu kadın taksiciler, sadece kadın şoförlerle seyahat eden aşırı muhafazakar Musevi kadın müşterilerin yoğun olduğu Williamsburg bölgesinde çok iş alıyor.

SheTaxi şirketi ise başlangıçta yaşları 21 ile 70 arasında değişen 50 kadın şoförle sektöre atılacak. Ödemeler ise cep telefonu üzerinden yapılacak.