Wealthie, İngilizce’de servet anlamına gelen "wealth’"kelimesinden türetildi. Wealthie fotoğraf çeken kişiler ne kadar çok para harcadığını gösterme amacı taşıyor. Bu tür fotoğraflar, arka planda alışveriş çantalarıyla veya pahalı eşyalarla gösteriş yapılan selfie’ler olarak açıklanıyor.

ÇOĞU İNSAN MARKA LOGOLU ÇANTAYLA RESİM ÇEKİLİYOR


18-30 yaş arası 2 bin kişi üzerinde yapılan ankete katılanların 3’te 1’i markaların logosunu taşıyan alışveriş çantalarıyla resimler çektiklerini söyledi.



WEALTHİE PAZARLAMA STRATEJİLERİNİN PARÇASI

4’te 1’i özel tasarım ürünlerle ve 5’te 1’i de nakit parayla selfie çektirdiklerini belirtti. New York merkezli teknoloji ve medya şirketi Quantum Networks’ün CEO’su Ari Zoldan, “Gençler lüks tüketim markaları için etki yaratan bir kitle. Çok yakın zamanda wealthie’ler genel pazarlama stratejilerinin bir parçası olacak” dedi.

"WEALTHİE KENDİNE GÜVENSİZLİKTEN KAYNAKLANIYOR"

Beverly Hills’ten psikoterapist ve yazar Fran Walfish ise, “Wealthie’ler bazen materyalizmden çok kendine güvensizlikten kaynaklanıyor” diyerek wealthie’nin psikolojik yanını açıkladı.





ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR EN ÇOK KENDİLERİNE ODAKLI


Anketten çıkarılan bir diğer önemli sonuç ise gençlerin çektikleri fotoğraflarda en çok kendilerine odaklanmaları oldu. Ankete katılanların yüzde 33’ü sosyal medyada en çok zamanı kendi resimlerine bakarak harcadıklarını belirtti.