"Türkiye’nin Bunu Yaptığına İnanamadık"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rus SU-24 tipi savaş uçağının sınır ihlali yaptığı için Türkiye tarafından vurulmasıyla ilgili Facebook’ta paylaşımda bulundu.

"Türkiye’nin Bunu Yaptığına İnanamadık"
Zaharova şunları yazdı:

Üç ay önce 24 Kasım 2015 tarihinde Suriye’de gökyüzünde bizim vatandaşlarımız öldü. Korkunç bir şekilde öldü, çünkü bu korkunç derecede insafsızcaydı. O günü çok iyi hatırlıyorum. Türkiye’ye gidecektik. Ben daha iş yerindeyken haber geldi.

Vnukovo’ya giderken tüm yol boyunca detayları öğrenmeye çalıştım. Yaşananlara inanmak mümkün değildi. Havalimanında meslektaşlarıma son haberleri anlattığımı hatırlıyorum. Hiç kimse inanamadı. Çünkü 30-40 yıllık çalışma süresince birçok şey gören insanların bile buna inanması mümkün değildi.

Türkiye’nin bu durumda üzüntüsünü dile getirmek yerine NATO’yu topladığını söyleyen Zaharova, “Her gün kendi görevini yerine getiren insanlar da olmak üzere yüzlerce insanın öldüğünü anlıyorum. Hele söz konusu askerlerse. Ama bu bambaşka bir hikaye. Gerçeği söylemek gerekirse, bu hikaye bende bir şeyleri değiştirdi” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.