Ukrayna Başbakanı İstifa Etti

Yatsenyuk, "Başbakanlık görevinden istifa etme kararı aldım. Karar, 12 Nisan Salı günü Yüksek Rada'ya sunulacak” dedi.

Ukrayna Başbakanı İstifa Etti
Yatsenyuk, "Pyotr Poroşenko Bloğu fraksiyonu, Başbakanlık görevine (Yüksek Rada Başkanı) Vladimir Groysman'ı aday gösterdi. Politikanın istikrarı ve sürekliliği için her şeyi yaparak, Ukrayna Başbakanlığı görevini teslim etme kararımı açıklıyorum" diye konuştu.

Yantsenyuk, istifasının nedenlerini şöyle sıraladı:

Hükümette yapay olarak çıkarılan siyasi kriz, bir kişiyi değiştirme hevesinin politikacıları kör etmesi ve ülkede gerçek değişiklikler yapma iradesini felce uğratması.

POROŞENKO ÇAĞRI YAPMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Yatsenyuk’un kabine içinde desteğini kaybettiğini ve bu nedenle istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Poroşenko, yayınladığı açıklamada Yatsenyuk’un istifa etmesi gerektiğini ancak erken seçime gidilmesine karşı olduğunu belirtmişti.

Şubat ayında Yatsenyuk ve Kabinesi, Yüksek Rada'da düzenlenen güven oylaması sonucu görevde kalmıştı.

Oylamada 194 milletvekilinin hayır oyu kullanmasına rağmen, hükümetin görevden alınması için gereken 226 oya ulaşılamadı.

YATSENYUK'U KUCAKLAYARAK KÜRSÜDEN İNDİRDİ

Ukrayna Parlamentosu'nda geçen yıl sonu hükmetin icraatlarının değerlendirildiği toplantı esnasında, dünya siyasetinde görülmemiş bir skandal yaşanmış; Petro Poroşenko Bloku'ndan Milletvekili Oleg Barna, önce gül verdiği Yatsenyuk'u kucaklayarak kürsüden indirmeye çalışmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.