Ve Ortak Kararla Terör Örgütü İlan Edildi

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Suriye iç savaşında etkili olan Lübnan Hizbullahı'nı 'terör örgütü' ilan etti. KİK tarafından yayınlanan açıklamada, Hizbullah'ın, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütler ile beraber terör örgütü olduğu belirtildi.

Ve Ortak Kararla Terör Örgütü İlan Edildi
KİK Genel Sekreteri General Abdüllatif ez Zeyani, altı üyeli birliğin gençleri terör eylemleri için silah altına alan milislerin düşmanca hareketleri yüzünden Hizbullah’a karşı harekete geçtiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, kararın Hizbullah'ın saldırgan eylemlerini sürdürerek, Körfez ülkelerinin gençlerini kendi savaşçısı yapması, terör eylemleri, silah kaçakçılığı, fitne ve kaos için kışkırtması, bununla da Körfez ülkelerinin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını hedeflemesi nedeniyle alındığını ifade etti.

Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan'ın geçen ay Beyrut'a 3 milyar dolarlık Fransız askeri teçhizatını finanse eden fonu durdurmasından bu yana Hizbullah'a karşı bir dizi ciddi tedbir alıyor.

2013'TE YAPTIRIMLAR GETİRİLDİ

Hizbullah, Suudi Arabistan'ın bölgesel Şii rakibi İran tarafından destekleniyor. İki ülke Suriye ve Yemen konularında taban tabana zıt pozisyonda...

Körfez ülkeleri 2013 yılında Hizbullah'ın Beşar Esad'a destek için Suriye'deki iç savaşa dahline misilleme olarak söz konusu örgütün üyelerine yönelik yaptırımlar getirmişti.

KİK üyeleri olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, daha önce Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etmişti.

Körfez İşbirliği Konseyi Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere altı ülkeden oluşuyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.