Yılbaşına sayılı günler kaldı.Eğlenceli ya da romantik bir yılbaşı mı geçirmek istiyorsunuz? Dünyanın dört bir yanında yeni yıl için hazırlıkları başladı. 2015'e sizde yurt dışında girmek istiyorsanız yılbaşında gidilecek en güzel ülkeleri sizin için araştırdık.

1-ST PETERSBURG



Ülkenin ikinci büyük kenti, önde gelen bir sanayi ve kültür merkezi olan St. Petersburg, adını en önemli çarlardan biri olan Deli Petro’dan almış.Burada çok sayıda insan hediyelerini Noel yerine yılbaşında vermeyi tercih ediyor. Bu da yılbaşı haftasında caddelerin ve AVM’lerin dolup taşması demek. Sokak satıcıları da kendinizi evinizde hissetmenize yardımcı oluyor.

Yılbaşı kutlamanız için Hermitaj Meydanı seçilecek en güzel yerlerden biri ancak kalabalığı gördüğünüzde şaşırmaya da hazır olun. Havai fişeklerin aydınlattığı gökyüzünün altında, buz pistlerinde ya da buzdan bir nehrin üzerinde, sokaklardan akseden müziğin eşliğinde kayan insanların çizdiği romantik tablo ömür boyu aklınızdan çıkmayacak. St. Petersburg’da bulunduğunuz günlere ait opera ve bale programını incelemeyi unutmayın. Gösteri mi yoksa binanın kendisi mi daha muhteşem karar sizin.

2-NEW YORK



İnsanlara yılbaşı için binlerce dolarlık etkinlikler yanında neredeyse sıfır maliyetli sokak eğlenceleri de sunuyor. Kutlamaları geceye bırakmayın. Güne şehri adımlayarak, Noel’den kalan atmosferi soluyarak başlayın. Rockofeller Meydanı bu iş için en uygun yer. Dünyanın en görkemli Noel ağaçlarından birinin meydana dikilmesi 1933’ten beri süren bir gelenek. Ağacın süslemesinde 30 binden fazla ampul, bir o kadar da kristal kullanılıyor. Gözünüzü ara sıra ağaçtan ayırıp etrafa bakın, her an çok ünlü birini yanınızda görebilirsiniz. Meydanla aynı adı taşıyan kompleks içinde buz pateni pisti ile Noel ve Paskalya konserleri meşhur olan, ABD’nin en büyük kapalı tiyatrosu Radio City Music Hall’ü de barındırıyor.

3-BUENOS AIRES



Yılbaşı akşamı için opera binası olan Tetra Colon’un programını kontrol etmek hoş bir program yapmanıza yardımcı olabilir. Buenos Aires’in opera binası dünyada akustiği en iyi ilk beş konser salonu arasında sayılıyor. Sadece müzik değil binanın kendisi de sizi büyüleyecek. Yılbaşı gecesi Buenos Airesliler genellikle evlerinde oturmayı tercih ediyor ancak bu şehrin ve gecenin sakin olacağı anlamına gelmiyor. Birçok restoran ve gece kulübü bu gece için özel olarak hazırlanıyor. Ben bir yılbaşını Puerto Madero’da dans ederek geçirmiştim. Güney yarımküre yılbaşında yazı yaşadığı için ‘Güzel havaların şehri’ olarak Türkçeye çevirebileceğimiz Buenos Aires yeni yılı sokak partileri ile de kutluyor. Özellikle tango sevenler için düzenlenen şovlar hakkında otelinizden yardım alabilirsiniz.

4-RİO DE JANEIRO



Rio’da hayat hep mevcut olan anda yaşanıyor, gelecek kaygısı yok. Yeni yılın en güzel kutlandığı şehirlerden biri Rio. İnsanlar genellikle beyaz kıyafetler giyip plajda toplanıyor. Söylenen şarkılar eşliğinde denize çiçek bırakılması inanılmaz bir görüntü oluşmasına neden oluyor. Kurulan sahnelerde canlı konserler veriliyor. Havai fişekler etrafı aydınlatırken girilen yeni yılın aynı oranda renkli ve güzel geçmesi herkesin ortak dileği oluyor.

5-CAPE TOWN



Soğuk bir yılbaşı yaşamak yerine yaza merhaba denilen bir yere gitmeye, plajların, şarabın, lezzet mekânlarının ve gece hayatının tadını çıkarmaya ne dersiniz? Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Cape Town aynı zamanda gastronomi düşkünlerinin de gözbebeği. Şehri anlatmak için kullanılan semboller Masa Dağı, V & A Waterfront Limanı, Ümit Burnu ve şarap bölgesi.

Afrika’nın bu en güney noktasında yapacağınız ilk iş Table Mountain’a (Masa Dağı) çıkıp şehri 1087 metreden seyretmek olsun. Uzun kuyruklara yakalanmamak için ya erken gidin ya da akşamüstü çıkıp güneşi uğurlayın ve akşamın ilk ışıkları eşliğinde şehri seyredin.