YPG'den 'Ateşkes' Açıklaması

YPG'den Suriye'de ateşkes planına ilişkin ilk açıklama geldi.

YPG'den 'Ateşkes' Açıklaması
YPG Sözcüsü Redur Halil, ABD ve Rusya'nın öne sürdüğü maddelere uyacaklarını ancak meşru müdafaa hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

Halil, ateşkes planına büyük önem verdiklerini ve buna tamamen uyacaklarını açıkladı. Ancak meşru müdafaa vurgusu yapmayı ihmal etmedi. YPG Sözcüsü, meşru müdafaa çerçevesinde gelen saldırılara karşılık verme hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

Açıklama önemli çünkü YPG mevzilerini vuran Türkiye de benzer vurgu yapmıştı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gerektiği takdirde, Suriye'den gelen ateşe karşılık vereceklerini ifade etmişti.

Diğer yandan Rusya'dan da ateşkese dair açıklamalar geldi. Rus Savunma Bakanlığı son iki günde yaptığı sortileri gözle görülür şekilde azalttığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Suriye Lideri Esad'la görüştü. Esad, çatışmaların durması için yardıma hazır olduklarını yineledi.




Anahtar Kelimeler:
ABDSuriyeAteşkesRusyaYpg
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.