Büyük umutlarla seçilen ve göreve geldiği günden beri basın gündeminden düşmeyen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras zor günler yaşıyor.Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in Avrupa'yı kemer sıkma karşıtı ve borç silmeyi öngören politikalara ikna turu restleşmeye dönüştü.

Dün borçlar konusunda Avrupalı liderlerle yaptığı görüşmelerden eli boş dönen Çipras, dün de Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen kötü haberle sarsıldı.

"YUNANİSTAN ŞANTAJA BOYUN EĞEMEZ"
Her şeye rağmen hakkında yapılan olumsuz yorumlarını reddeden Çipras, dün mecliste yaptığı konuşmada, "Yunanistan şantaja boyun eğemez çünkü Avrupa'da demokrasiye şantaj yapılamaz. Yunanistan hiç kimseden emir almaz, hele e-posta yoluyla... Bir haftada krizin beş yılında kazanamadığımı kadar müttefik kazandık" dedi.

ALMANYA: VAATLER GERÇEKÇİ DEĞİL
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Berlin'de görüştüğü Yanis Varoufakis'e, başka ülkeleri yük altına sokacak seçim vaatleri vermenin gerçekçi olmadığını söylediğini açıkladı.

Radikal sol Syriza Partisi lideri Çipras, 25 Ocak seçimlerini tasarruf politikalarına son vermek ve borçların silinmesi için masaya oturma vaatleriyle kazanmış ve 10 gün önce de bir koalisyon hükümeti kurmuştu.