3. Nesil Üniversite'ye 3. Nesil Workshop

İç mimarlık disiplini, pek çok alandan beslenirken, alanın genişliği ve gelişimi; 4 senelik iç mimarlık eğitiminde ihtiyaç duyulan pek çok konuda tecrübeye zaman tanımamaktadır. Sürekli eğitim gerektiren mesleki formasyonun farklı bakış açılarıyla ve interdisipliner yaklaşımlarla geliştirilmesi önem taşımaktadır.

3. Nesil Üniversite'ye 3. Nesil Workshop
 Mobilya’da Tekstil Kullanımında Alternatif Modeller

Bu anlayıştan hareketle Nişantaşı Üniversitesi’nin benimsemiş olduğu “Üçüncü Nesil Üniversite olma gereği” ve Sanat ve Tasarım Fakültesinin içinde yer almanın iç mimarlık bölümü açısından yarattığı faydanın da sayesinde “İç Mekân ve Tekstil” konulu workshop çalışmasının İç mimarlık bölümünde verilen malzeme dersine büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Bu workshop çerçevesinde öğrencilerden oturma birimi tasarlamaları istenmiştir. Çalıştay sırasında öğrencilere bilgi aktarımı ve tasarım danışmanlığı amaç doğrultusunda iki farklı disiplini temsil eden öğretim üyeleri tarafından aktarılmıştır. Çalıştay İç mimarlık öğrencileri için düzenlenen İç Mimarlık ve Moda Tasarım hocaları tarafından yönetilen bir interdisipliner çalışma olarak gerçekleştirilmiştir.

Amaç, öğrencinin malzemeyi anlaması: bu doğrultuda tasarımı yapılandırırken, uygun olarak kabul edilen tüm formları da aynı zamanda sorgulayabilecek zihinsel erişkenliğe gelmesinin sağlanmasıdır. Bu workshop etkinliği sırasında öğrencilerin geliştirdikleri tasarımlar 2 Haziran 2016 tarihinde Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsünde sergilenecektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.