Davutoğlu'ndan dershane açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Anayasa Mahkemesi'nin dershaneler kararı hakkında açıklama yaptı.

Davutoğlu'ndan dershane açıklaması
 Davutoğlu bugün gerçekleştirdiği MHP ile görüşme sonrası Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı iptal etmesiyle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu "Gerekçeli karar bize henüz ulaşmadı, ulaşınca gerekeni yaparız.Boşluk oluşmaması için gerekeni yaparız" dedi.

İşte Davutoğlu'nun satırbaşları:

"Anayasa mahkemesiyle ilgili bir gerekçe bize ulaşmış değil. Adalet bakanlarımız ilgili birimler bunu. Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda yapılacaklarla ilgili kimsenin şüphesi olmasın. Gerekçeli karar bize henüz ulaşmadı, ulaşınca gerekeni yaparız. Boşluk oluşmaması için gerekeni yaparız.

Eğitim politikalarının belirleme yetkisi hükümete aittir. Mahkemenin gerekçeli kararını gördükten sonra temel ilkeler doğrultusunda tekrar gereken kararlar alınır. Son günlerde seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo siyasi görüşmeler üzerinden koalisyon çalışmaları yapılırken bazı açıklamaların gündem gelmesi de açıkçası düşündürücüdür. Hukuka saygımız var, gerekçeli kararı göreceğiz. Bu konularda da kararlı tutumlarımızda değişiklik olmadığını belirtmek isterim."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.