Elma Kolejinden Eğitime Usta Bir Dokunuş

Vatandaşlarımızın temel hakkı olan eğitim hakkını son derece yenilikçi yaklaşımlarla vermeyi amaçlayan Özel Elma Koleji, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda temiz okul - sağlıklı okul seçilerek Beyaz Bayrak verildi.

Elma Kolejinden Eğitime Usta Bir Dokunuş

İyi bir eğitim, iyi bir geleceğin oluşmasını sağlayan en temel yapıdır felsefesi ile hareket eden Özel Elma Koleji, eğitimi, teknolojideki yeni gelişmelerle uyumlu hale getirdi.

Ülkemizde yoğun bir sınav programı olmasından dolayı çocuklarımıza çok çalışmayı değil, kalıcı ve katılımcı öğrenmeyi öğreten Özel Elma Koleji, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ders içinde uygulanacak yeni eğitim programı ile öğrencilerin başarılarına başarı katmaya hazırlanıyor.

Kodlama Eğitimi

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinaların nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır. Kodlama ve Robotik Eğitimi ile çocuklara teknolojinin ve bilişimin temelleri öğretilmekle birlikte farklı problemleri hızlıca çözebilme, analitik tasarımlar gerçekleştirebilme gibi beceriler kazandırılması hedeflenmiştir. 

Eğitim Koçluğu

Eğitim koçluğu, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilir. Eğitim koçluğu, öğrencilerin hedeflerine yönlenmesine ve odaklanmasına, zihinsel olarak rahat ve başarılı bir şekilde sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur. Eğitim koçluğu, öğrencilerin motivasyon ve özgüvenini en yüksek düzeye çıkararak kendi potansiyelini nasıl gerçekleştirebileceğine dair etkili, planlı ve programlı yollar göstermektedir.

Müzik Eğitimi

Klasik gitar dersi, gitarı doğru tutmak, doğru biçimde oturmak ve ayaklık kullanımı gibi en temel bilgilerden başlayarak, etüt parçalarının çalışılması, majör ve minör gamların öğretilmesi, bireysel parça çalışılması ve daha fazla enstrümanla bir arada parça çalışmalarına kadar uzanan eğitim sürecini kapsar. Öğrenciler bağlama eğitimi ile nota üzerindeki yazılı veya yazılmamış bütün icra tekniklerini çözebilme kabiliyetini kazanacaklardır.

Spor Eğitimi

Jimnastik sporu, çocukların fiziki gelişimini destekleyerek estetik bir görünüme sahip olmalarını sağlamaktadır. Ayrıca boy, kilo ve vücut kas kitleleri gibi değerlerin dengeli olmasını etkileyecek bir spordur. Jimnastik sporu, herhangi bir spor dalına yönelmeden önce yapılabilecek temel bir spor dalıdır. Okul öncesi dönem, jimnastik sporuna başlangıç için ideal yaşlardan sayılabilir. Bu yaşlarda hareketliği sağlamak ve diğer spor dallarına yönelmeden önce doğru bir program sayesinde çocukların doğal gelişimleri desteklenebilir. Bu sayede farklı bir spor dalına bile yönelse vücut olarak gerekli donanıma sahip olacaktır. Okul öncesi dönemdeki çocuklar için kas-kemik yapılarının güçlenmesi, kuvvetlenmesi, sinir-kas koordinasyonu ve sürat konusunda faydaları olan jimnastik sporu, günümüzde çocukların hareketsizliği için de alternatif bir çözüm olarak düşünülebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.