Nihat Hatipoğlu Melheme-i Kübra'yı anlattı

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bugunkü yazısında, kıyamet alameti olarak bilinen Melheme-i Kübra'yı, yani dünya üzerinde yaşanacak son büyük savaşı anlattı.

Nihat Hatipoğlu Melheme-i Kübra'yı anlattı
İşte Nihat Hatipoğlu'nun Sabah Gazetesi'nde yer alan o yazısı..

MELHEME-İ KÜBRA (SON SAVAŞ) NEDİR?
Bazı hadislerin beyanına göre dünyanın sonu gelmeden önce Ortadoğu'da büyük bir kapışma, yani savaş olacaktır. Bu savaşın içinde bütün din mensupları olacaktır. Bu savaşta beklenen davetçi olan Hz. Mehdi yer alacak. Ve bu savaşta İslam'a karşı olanlar büyük bozgun yaşayacak. Bu savaş belki üçüncü dünya, belki de dördüncü dünya savaşı olmaya namzettir. Ne zaman olacağını, zamanının gelip gelmediğini de elbette Allah bilir.

BATI VE DOĞUDAN GELEN BİR FİTNE ŞAMDA ÇARPIŞACAK
Hz. Peygamber (s.a.v.) dünyanın son savaşı olan Melheme-i Kübra "Büyük kapışma"yı anlatırken 'Şam'a dikkat çeker. "Şam'a bakın" buyurur.

"Batı tarafından gelen bir fitne, doğu tarafından gelen bir fitne ile karşılaşınca" sözüyle yine odak noktasının Ortadoğu olacağını belirtir. Büyük savaşta Şam civarından (o günkü Şam'ın sınırı isim itibariyle elbette daha yaygındır) gelen ve Arap olmayan süvarilerden bahsedilir.

Başka bir rivayette; Amik ovasına, Şam'a ve Kudüs'e dikkat çekilip bu üç merkezin odak olacağı anlatır.

İSTANBUL YENİDEN FETHEDİLECEK, MEKKE VE MEDİNE YIKILACAK

İstanbul'un yeniden fethi ve Mekke ve Medine'nin tahribinden bahsedilir. Daha sonra ise Deccal'in devreye gireceği anlatılır.

Melheme-i Kübra kıyametten önce Ortadoğu'da gerçekleşecek, bütün dünyayı sarmalayacak Yahudi ve diğer unsurlarla olacak son büyük savaş anlamında kullanılmıştır.

YAHUDİ VE HRİSTİYANLARA GÖRE ARMAGEDON
Bu savaş, Yahudi ve Hıristiyan kaynaklarında 'Armagedon' ismiyle anılmıştır. Onlara göre Armagedon, Hz. İsa ve karşıtları arasında olacak büyük savaşın adıdır.

İslam öncesi kaynaklar, bunu şöyle nitelendiriyor: "Yeryüzünün cennet olması için önce üzerindeki kötü insanlar ortadan kaldırılmalıdır." (Mezmur, 37; 38) burada kullanılan şu ifade çarpıcıdır: Kötü insanları ortadan kaldırmak.

Evanjeliklere ve hatta eski ABD Başkanı R. Reagan'a göre bu savaş çok yakındır.

BU SON SAVAŞ NE ZAMAN OLACAK?
Bu savaşın ahir zamanda olacak savaş olması muhtemeldir. Bu savaşta İslami kaynaklara göre Hz. Mehdi yer alacaktır. Bu savaşın zamanının yakın veya uzak olduğunu sadece Yüce Allah bilir. Bu hususta bir tarih belirtmek doğru değildir. Çünkü neticede 'gaybi' bir hadisedir ve tarihini ancak Yüce Rabbimiz bilir. Bu savaştan mecaz kastedilmiştir diyen alimler olmuştur.

Elbette oturup 'melhemei Kübra'yı beklemek dini bir tavır değildir. Mümin, hayatın devamlılığını esas alır ve dine hizmete devam eder. Kıyamet veya kıyamet öncesi hadiselerin tarihi cetvelini -zaman açısından- tutmak bizim işimiz olmamalıdır. Hz. Peygamber'in ifade ettiği her husus nasıl olmuşsa bu husus da elbette olacaktır. Rabbim o dönemde bizi imandan ve doğru yerde olmaktan uzak tutmasın ve İslam'ı en yumuşak ve doğru metotla insanlara anlatmamızı nasip etsin.

HADİS'TE TÜRKLERE İŞARET EDİLİYOR
Bu hususta kısa bilgi verdikten sonra şu hadise yer verelim; "Melahim (şiddetli ve kanlı savaşlar) meydana geldiği zaman Allah mevaliden (Arap olmayan Müslümanlardan) öyle bir ordu gönderecek ki, atların cinsi yönünden Arapların en kıymetlisi ve silah yönünden onların en iyisi olup, Allah İslam dinini onlarla güçlendirecektir." Bu son ordunun içinde, Türklerin önemli bir yer tutacağı bilgileri de yer almıştır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.