ÖSYM KPSS Sonuçları Açıklandı! 2014 KPSS Sınav Sonuç Sorgulama, 2014 KPSS sonuçları açıklandı, ÖSYM sonuçları, ÖSYM 2014 KPSS sonuçları açıklandı, ÖSYM KPSS'ye ait sınav sonuçlarını resmi sitesi üzerinden açıkladı. KPSS Sonuçları, ÖSYM KPSS Sonuçları, ÖSYM KPSS Sonuçları Belli Oldu, KPSS 2014 Tercih ve KPSS 2014 Puan Sorgulama KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS Sonuçları’nın ne zaman açıklanması bekleniyor. KPSS Sınav Sonuçları, ÖSYM - ÖSYS 2014 KPSS Sınavı 5 Temmuz 1. Oturum Sınavı Sonuçları, KPSS Sınavı (5 Temmuz) Sonuçları Açıklandı mı? KPSS Sınavı Açıklanma Tarihi Ne Zaman? KPSS Sınavı Soru ve Cevapları için Tıklayınız, KPSS Sınavı Sonuçları Açıklandıktan Sonra Tercih Kılavuzu Ve Terci Robotu yardımıyla Tercihinizi Yapabilirsiniz. KPSS Sınavı Sonuçları Açıklanmak Üzere.. ÖSYM KPSS Sınavı Lisans ve Ortaöğretim Sınavları, KPSS 5 Temmuz Lisans Sınavı Açıklandı mı?, KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınavları Başvuru Tarihleri ne zaman? KPSS Lisans Sınavı Soru ve Cevapları hakkında bilgiler, KPSS Sınavı İle İlgili Başvuru İşlemleri hakkında bilgi, ÖSYM aday işlemleri sistemi,ÖSYM - ÖSYS Aday İşlemleri Sistemi ve Sınav Sonuçları sistemi, ÖSYM, KPSS'ye ait sınav sonuçları an itibari açıkladı. Sonuçlara eş zamanlı olarak üzerinden ulaşabilirsiniz. 

2014 KPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM, öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS, dört oturum halinde 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi. 5 Temmuz Cumartesi günü sabah oturumundaki genel yetenek ve genel kültür testine katılacak 1 milyon 117 bin 696 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki eğitim bilimleri testine katılacak 325 bin 418 aday için; 6 Temmuz  Pazar günü sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve  öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi (Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldı. Sınav 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda, 259 bin 367 sınav görevlisiyle gerçekleştirildi.
      
KPSS tüm sınav merkezlerinde büyük bir titizlikle uygulandı, huzur içerisinde sorunsuz tamamlandı ve sınav bittikten hemen sonra sınav evrakı geciktirilmeden ÖSYM'ye geri ulaştırıldı. ÖSYM'ye ulaşan sınav evrakının ayrıştırılması, taranması, optik okuyuculardan geçirilmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları da aynı titizlikle yürütülerek sonuç açıklama aşamasına gelindi. Sınav sonuçları, 

www.sonuc.osym.gov.tradresinden adayların erişimine açıldı. Sonuç belgelerinde KPSS P1-P120 arası puanlar yer alıyor. Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ise ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacak.

ÖSYM'den KPSS Tarih Testi Açıklaması
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), hafta sonu yapılan kamu personel seçme sınavında (KPSS) Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının, kılavuza aykırı olduğunu kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, bugün bazı basın organlarında 5 Temmuz Sabah oturumunda uygulanan 2014-KPSS lisans sınavının genel yetenek ve genel kültür testi kısmında kılavuzda belirtilen müfredata uyulmadığı ve Atatürk ilke ve inkılaplarından az sayıda soru yöneltildiği iddialarına yer verildiği bildirildi.

KPSS'de sorulacak testlerin kapsamları ve ağırlıklarının Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri gereğince Devlet Personel Başkanlığı ile belirlendiği ifade edilen duyuruda, müfredat diye bahsedilen "test kapsamları" ile bir test içindeki test konuları ve ağırlıklarının, kaynağını doğrudan kanun veya yönetmelikten değil Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM tarafından yapılan çalışmadan aldığı kaydedildi.

İddia edildiği gibi bir mevzuat hükmüne aykırılıktan bahsetme imkanının bulunmadığı ifade edilerek şunlara yer verildi.

"Diğer taraftan bahsi geçen sınavın genel kültür kısmının tarih testleri ağırlığı yaklaşık yüzde 45 olup bunun yaklaşık yüzde 5'i Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletlerinden, yaklaşık yüzde 15'inin Osmanlı devletinden, yaklaşık yüzde 20'sinin Atatürk ilke ve inkılaplarından, yaklaşık yüzde 5'inin ise çağdaş Türk ve dünya tarihinden sorulması öngörülmüş, bu değerlere tekabül eden Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 soru yöneltilmiştir. Sınav kılavuzunda da oranların yaklaşık değerler olduğu açıkça belirtilmiş olup her yıl bu soru adedi 10-14 arası oluşmakta. Bu sınavda da Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının kılavuza aykırı olduğunu kabul etmek mümkün değil."

2 milyon öğrencinin girdiği KPSS lisans sınavının ilk sınavı yapıldı. Öğrenciler şimdi dört gözle KPSS soru ve cevapların açıklanmasını bekliyorlar. Peki KPSS soru ve cevapları ve sonuçları ne zaman açıklanacak. KPSS ye ait soru ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yüzde 20 sinin açıklanacağı belirtilmişti, KPSS sorularının açıklanıp açıklanmayacağı tam bir muamma olarak görünmektedir. ÖSYM tarafından bugün yapılan Lisans Düzeyindeki KPSS sınavı soru kitapçığı örneği yayınlandı mı? 2014 KPSS 5 Temmuz soruları ve cevapları bugün mü açıklanacak mı? Adaylar KPSS sorularını nasıl öğrenecek? KPSS soru ve cevapları açıklanır açıklanmazÖSYM'nin sitesi ile eşzamanlı olarak burada. KPSS soru ve cevapları hakkında en güncel ve en son haberler sitemiz hurriyet.com.tr'de..

ÖSYM KPSS soru ve cevaplarını açıklayacak mı ? KPSS ye ait soru ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından yüzde 20 sinin açıklanacağı belirtilmişti,KPSS sorularının açıklanıp açıklanmayacağı tam bir muamma olarak görünmektedir.ÖSYM tarafından bugün yapılan Lisans Düzeyindeki KPSS sınavı soru kitapçığı örneği yayınlandı mı? 2014 KPSS 5 Temmuz soruları ve cevapları sitemizde. 2014 KPSS Lisans sınav sorularını haberimizi takip ederek öğrenebilirsiniz.

2014 Kpss Türkçe Soruları(5 Temmuz 2014) Kpss Türkçe 2014 2014 Kpss Genel Yetenek Soruları Türkçe 2014 Kpss Genel Yetenek Soruları Ve Cevapları. Ösym KPSS Genel Yetenek Soruları Türkçe için doğru yerdesiniz. 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 09:30 da başlayıp 120 Dakika süren 2014 KPSS saat 11:30 itibariyle sona erdi. 2014 Kpss Genel Yetenek Türkçe Matematik Ösym tarafından yayınlanan 2014 Kpss Genel Yetenek Soruları ve cevaplarını bu sayfamızda sizler ile paylaşıyoruz. 5 Temmuz 2014 Cumartesi sabah Kpss Genel Kültür 5 Temmuz 2013 Cumartesi sabah Genel Yetenek Cumartesi sabah oturumunda adaylar Genel Yetenek testinden 60,Genel Kültür testinden 60 soru cevapladılar.

2014 Kpss Genel Yetenek Türkçe Soruları Ösym Bilgi Edinme Kanununda Yapılan Değişiklikten dolayı Ösym tarafından yayımlanacak olan 2014 Kpss soru ve cevaplarının Yüzde 10'lık Kısmı Dışında ki soruların yayınlanmasına az bir süre kaldı.ÖSYM 2014 KPSS 5 Temmuz İlk Oturum Soru ve Cevap anahtarları Yayınlanır yayınlanmaz haberimizde olucak.. Takipte Kalın..

Binlerce öğrencinin 5 Temmuz Cumartesi günü girdiği KPSS lisans soru ve cevapları açıklandı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM KPSS cevap anahtarını açıklayacak mı? ÖSYM KPSS Lisans Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklanacak mı? 2014 Kpss matematik testi soruları ve cevap anahtarları açıklandı mı? 2014 Kpss tarih soru ve cevapları açıklandı mı? 2014 KPSS vatandaşlık soru ve cevapları ne zaman açıklanacak. 5-6 Temmuz tarihinde yapılmakta olan KPSS 2014 Lisans Sınavları sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandığı anda hurriyet.com.tr'de

KPSS 2014 Tarih soruları memur adaylarını ters köşeye yatırdı. Bu yılki KPSS, tarih çözen memur adayları için tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlanırken, müfredatta olmayan 12 soru ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Yıl boyunca hiçbir tarih öğretmeninin hiçbir dershanede anlatmadığı konulardan soru çıkmasını eleştiren KPSS adayları, tıpkı tarih hocaları gibi bu konulardan soru çıkmasını beklemiyordu.

KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Başvurusu ile ilgili tüm işlemler>>>

KPSS Başvuru Kılavuzu

Sağlık Durumu Engel Bilgi Formu

KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuru Merkezleri İçin Tıklayınız

Adresi iline göre tercih edilebilecek yakın sınav merkezleri için tıklayınız

DHBT İçin Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezleri

Ortaöğretim Kurumları için Tıklayınız!

Meslek Yüksek Okulları İçin Tıklayınız!

Bilindiği üzere Başkanlığımız Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyımkadrolarına ilk defa açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda, Başkanlığımızca yapılan sınav sonucunda her bir unvaniçin verilen yeterliğe sahip olma şartı aranmaktadır.

Açıktan atamalar ve sözleşmeli alımlar,belirlenenKamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına sahip olanlardan KPSS puanı başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar adayınçağrıldığı sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre yapılmaktadır.

Başkanlığımız ilgili mevzuatında söz konusukadrolara 15 Ekim 2014 tarihinden sonra atanacaklar için yeterlik şartıkaldırılarak; Ölçme, Seçme veYerleştirme Merkezi Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Başkanlığımızarasında imzalanan protokol ile KPSS'ye Başkanlığımızdin hizmetleri sınıfına ait kadrolara atanmak isteyenlerin meslekibilgilerinin ölçüleceği Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi(DHBT) eklenmiştir.

Bu itibarla, Başkanlığımız din hizmetlerisınıfına ait kadrolarına 15 Ekim 2014 tarihinden sonra ilk defa açıktanveya sözleşmeli atanacakların KPSS'deGenel Yetenek-Genel Kültür oturumuna ek olarak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi(DHBT) oturumuna katılmaları ve bu iki oturum sonucunda alacakları puanlaragöre hesaplanacak KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için), KPSSP-123 (ön lisansmezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanlarına sahip olmalarıgerekmektedir.

2014 KPSS Başvuru Tarihleri Ertelendi
KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuru Tarihleri 8 Temmuz ve 24 Temmuz arasında yapılacak. KPSS Ortaöğretim ve Önlisans öğrencileri için sınav başvuru tarihleri 8-24 Temmuz arasında.
KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.

KPSS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?
KPSS'nin ön lisans düzeyinde 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül'de, 2014-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 18 Ekim'de yapılacak.
Sınava başvurma işlemleri, DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dahil, 8-24 Temmuz'da olacak.

Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek.

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternetten bireysel başvurular 24 Temmuz saat 23.59’da sona erecektir.

TÜM OTURUMLARA GİRECEK ADAYLAR 160 TL ÖDEME YAPACAK
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "
http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

KPSS 2014 Sınav Ücreti: Her bir oturum için 40 TL Başvuru Yerleri:
ÖSYM Başvuru Merkezleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (
https://odeme.osym.gov.tr/) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz’da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek.

KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM 2014
BAŞVURU SÜRESİ : 08-24 Temmuz 2014

SINAV TARİHİ : Ön Lisans Düzeyi : 27 Eylül 2014 Ortaöğretim Düzeyi : 28 Eylül 2014

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 120 dakika (2 saat)

KPSS SINAV ÜCRETİ : 40,00 TL

KPSS ve DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ (DHBT)
ü DHBT'ninorganizasyonu ve uygulanması ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir.

ü DHBT başvurusu,uygulaması, tarihi, saati, süresi ve sınavın yapılacağı iller ve sınavla ilgilidiğer bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, sınav için ayrı birkılavuz hazırlanmayacaktır.

ü KPSS başvurularındaadayların, DHBT oturumuna katılmak isteyip istemedikleri bilgisi alınacak,katılmak isteyen adayların ilgili yıl KPSS'de bildirdiği başvuru bilgilerigeçerli olacaktır.

ü Adaylar KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyindeDHBT'ye katılacaklardır.

I- Başvuru şartları

KPSS'yebaşvuru koşullarını taşıyan adaylar DHBT'ye başvuru yapabilecektir. (Başkanlığımızdin hizmetleri sınıfına ait kadrolara ilk defa açıktan veya sözleşmeliatanacakların KPSS puanı ile birlikte Başkanlığımız ilgili mevzuatında aranandiğer şartları taşımaları gerekmektedir.)

II- Başvuru zamanı

a) DHBT'ye başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacakadaylar için KPSS Lisans başvuruları ile birlikte; ortaöğretim veya ön lisansdüzeyinde katılacaklar için KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikteelektronik ortamda ÖSYM tarafından alınacaktır.

b) 2014yılında sınava başvurular, lisans düzeyinde sınava katılacak adaylar için 5-14Mayıs 2014 tarihleri arasında 2014-KPSS Lisans başvuruları ilebirlikte; ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar için30 Haziran-16 Temmuz 2014 tarihleriarasında 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön lisans başvuruları ile birlikte elektronikortamda alınacaktır.

III- Sınav tarihi

DHBT, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeKPSS'nin yapıldığı çift yıllarda ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeyapılacaktır. 2014 yılında DHBT 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır.

IV- DHBT Konuları ve Soruları

a) DHBT, çoktan seçmeli test olarak uygulanacaktır.

b) DHBT'nin ilk bölümü (DHBT-1) temel din bilgisisorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır.

DHBT-1'deaşağıdaki konulardan sorular yer alacaktır.

1. İslam İnanç Esasları

2. İslam İbadet Esasları

3. Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlamave meal bilgisi)

4. Siyer

5. İslam Ahlakı

c) DHBT'nin ikinci bölümünde (DHBT-2) adayların öğrenimdüzeyine göre sorular sorulacaktır. Bu sorular, lisans düzeyinde sınavakatılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınavakatılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretimdüzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Lisesi müfredatını içerensorulardan oluşacaktır.

DHBT-2'de aşağıdakikonulardan sorular yer alacaktır.

1. Tefsir

2. Fıkıh

3. Hadis

4. Akaid & Kelam

5. İslam Tarihi

6. Dinler ve Mezhepler Tarihi

7. Dini Hitabet

V- Puanların Hesaplanması

a) Sınava katılan adaylar için diğer KPSS puan türlerine ekolarak, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu ile DHBT oturumundan alınansonuçların birlikte hesaplandığı öğrenim düzeylerine uygun KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için),KPSSP-123 (ön lisans mezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanlarıhesaplanacaktır.