Türkiye’ye Büyük Müjde! İki Hafta İçinde…

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türk sebze ve meyvesinin yeniden Rusya pazarına girmesinin fiyatları aşağı çekeceğini düşünüyor.

Türkiye’ye Büyük Müjde! İki Hafta İçinde…
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile normalleşme adına hükümete talimat verdi ve 24 Kasım'da yaşanan uçak olayından sonra yasaklanan Türk sebze meyvesinin yeniden Rusya'da raflarda yerini alması için yol açılmış oldu.

Bakanlık temsilcisi Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklama, "Türk ürünlerin Rusya pazarına dönmesi otomatik olarak teklifleri artıracak ve bu nedenle meyve ve sebze de fiyatlarda düşüş bekleyebiliriz" dedi.

Öte yandan Rusya'daki büyük market zinciri temsilcileri Türk sebze meyvesinin üzerindeki ithalat yasağının kaldırılması ile birkaç hafta içinde ürünlerin Rusya'daki market raflarında yerini alabileceğini bildirdiler.

Hatırlanacağı üzere Rusya 1 Ocak 2016 itibari ile Türkiye'den bazı meyve ve sebzelerin ithalatına bir dizi yasak getirdi. Başta portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik, çilek, domates, soğan, karnabahar, brokoli ve salatalık ithalatı yasaklanmıştı.

Putin'in Erdoğan ile telefon görüşmesinden sonra Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için verdiği talimattan sonra Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, ilişkilerin yeniden düzelmesi için yasal değişikliklerin önümüzdeki günlerde hayata geçirilebileceğini söyledi.

Rusya'daki büyük perakendeci zincirlerini bir araya getiren Perakende Firmaları Derneği (AKORT) Dış İlişkiler Direktörü Ksenia Burdanova, Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Sektör, hükümetin kararları doğrultusunda çalışmaya başlayacaktır. Ürünlerin çeşitli zincirlere girmesi birkaç haftayı bulacaktır bu gerçekçi bir zaman" dedi.

Rus Metro Cash & Carry Satınalma Direktörü Eva Yankoviak ise yaptığı açıklamada, "Firmamız geniş bir uluslararası yapıya sahip ve Türk partnerlerimizle tekrar işbirliğine geçmesi uzun zaman almaz. Gerekirse bunun için yaklaşık bir hafta yeterli" dedi.

Auchan marketleri dış ilişkiler müdiresi Mariya Kurnosova'da süre konusunda diğer meslektaşları ile hem fikir olduğunu belirterek, "Türkiye'de üretilen ürünlerin Auchan Rusya perakende marketlerinde yerini alması için bir hafta gerekli" açıklamasını yaptı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.