1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi

Manisa'da ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişlerde kullandığı 1 milyon dolarlık banknot yakalandı.

1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, ABD'de 1988'de 'Amerikan rüyasının' sembolü olarak sınırlı sayıda basılan sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi. İki kişi gözaltına alınırken, para da Merkez Bankası'na gönderilecek.

GERÇEK PARA YERİNE GEÇMİYOR

Gerçek para yerine geçmemesine rağmen koleksiyoncular arasında on binlerce dolara el değiştiren banknotlar, her yönüyle gerçek paraya benziyor. Taklit edilememesi için o dönemde gerçek paralarda bile bulunmayan özel güvenlik önlemleri alınan banknotların her biri için ayrı sertifika basıldı.

KAÇAKÇILIKTAN GÖZALTINA ALINDILAR

Manisa'da bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı, bir araçta yaptığı aramada E.K. (35) ile F.G'nin (28) üzerinde gerçek olduğu belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık ABD banknotu buldu.

ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişinde kullanılan 1 milyon dolarlık banknota el koyan jandarma, "yabancı para kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık" suçu iddiası yakalanan 2 kişiyi gözaltına aldı.

MİLYONERLER KULÜBÜNÜN GİRİŞ BİLETİ

ABD'de 'Milyonerler Kulübünün Giriş Bileti' olarak bilinen banknotu nereden aldıklarını açıklamadıkları öğrenilen zanlılar savcılığa sevk edilecek. Söz konusu banknotun Irak ve İran savaşı döneminde yağmalanan bankalardan ele geçirilmiş olabileceği iddia edildi.

Anahtar Kelimeler:
Manisa1 Milyon DolarBanknot
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.