SON GÜN 12 MAYIS

Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği programı, 3 yıl uygulanmaya devam edilmesi planlanıyor. Müracaatlar için son gün ise 12 Mayıs.

Ön başvuru elektronik ortamda alınıyor. Başvuru dosyalarının, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne elden teslim edilmesi gerekiyor.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce projenin tanıtım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

ŞARTLARI TAŞIYAN HERKES YARARLANABİLİR

Hibeden yararlanmak için yaklaşık 7 bin kişinin müracaat ettiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

Başvuru sayısının 10 bini aşmasını bekliyoruz. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Proje başvuruları ağırlıklı olarak büyükbaş hayvancılık üzerine yoğunlaşıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzde destek masaları oluşturuldu. Tüm hizmetler ücretsiz sunuluyor.

On-line yapılan proje başvuruları ve gerekli hayvancılık projeleri, sistemde hazır olarak çiftçimize sunuluyor. Başvuruda, sadece bilgileri doğru girmeleri ve otomatik oluşturulan dilekçede belirtilen belgeleri getirmeleri yeterli oluyor. Hibe desteğinden, istenen şartları taşıyan herkes yararlanabilecek.