Akredite Kobi Danışmanları Derneği'nin başkanlığına Nusret Güre seçildi

Akredite Kobi Danışmanları Derneği Başkanı Nusret Güre seçimden sonra yaptığı açıklamada, "Katılımcı üyelerin tamamının oy birliğiyle 3 yıl süreyle dernek genel başkanı olarak seçildim. Bütün illerin desteği çok önemliydi Allah bizi mahcup etmesin" dedi.

Akredite Kobi Danışmanları Derneği'nin başkanlığına Nusret Güre seçildi

Türkiye genelinde 63 Akredite Kobi Danışmanından biri olan GNG Kurumsal Danışmanlık Ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Güre Akredite Kobi Danışmanları Derneği Başkanı oldu. 

GNG Kurumsal Danışmanlık Ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Güre seçimden sonra yaptığı açıklamada, "Katılımcı üyelerin tamamının oybirliğiyle 3 yıl süreyle dernek genel başkanı olarak seçildim. Bütün illerin desteği çok önemliydi ancak Sakaryalı ve Kocaeli’li danışman arkadaşlarım tam kadro firesiz hemşehrilerinin arkasında durdular. Allah bizi mahcup etmesin. KOBİ’lere gerek devlet destekleri ve hibeler konusunda, gerekse kurumsallaşma, markalaşma ve mali, idari ve yönetim alanlarında rehberlik etmek için ülkemizde daha yeni tanınmaya başlayan ve sayıları şimdilik 63 olan KOBİ Danışmanlığı KOSGEB’in geliştirdiği bir model olarak ortaya çıktı . Belgelendirme sayısı ihtiyacı karşılayacak düzeye geldiğinde, KOSGEB tarafından firmalarla Kobi Danışmanları eşleştirilecek."

Ülkemizde ilk kez uygulanan Kobi danışmalığı ne iş yapar?
Kobi danışmanı ilk olarak görüşmeyi yaptığı firma ile ilgili mevcut durum analizi yapar, sorunlu alanları belirler, bunlara ilişkin çözüm önerilerini işletme sahibiyle paylaşarak çalışma yöntemini belirler. Danışman tarafından yapılan işlemler sonuçları ile birlikte değerlendirilir, bu süreç KOSGEB tarafından da izlenir. Kobi için uygun devlet destek ve hibeleri araştırılarak, bu destekler için gerekli proje ve iş planları Kobi danışmanlarınca hazırlanır. Mevcut durumda girişimcilik belgesi alarak yeni işletme olan Kobiler için 50.000 TL hibe , 100.000 TL faizsiz kredi destekleri söz konusu iken, işletme gelişme,büyüme ve uluslararasılaşma desteği kapsamında 290.000 TL, Arge destekleri kapsamında 1.500.000 TL, Endüstriyel uygulama desteği olarak 818.000 TL, Tekno yatırım kapsamında 5.000.000 TL, yine Stratejik ürün destek kapsamında firma başı 5.000.000 TL destekler almak mümkündür. Ayrıca Kobi Danışmanları ihtiyaca göre işletmelere yönetim danışmanlığı, finansal danışmanlık, üretim danışmanlığı, pazarlama danışmanlığı gibi hizmetlerde sunar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.