Altın 2 Haftanın Zirvesinde

Altının gram fiyatı 116,76 lira ile son iki haftanın en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın ise 190 liradan satılıyor.

Altın 2 Haftanın Zirvesinde
Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok altında kalmasının ardından ons fiyatıyla paralel yükselişe geçerek 116,69 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, haftayı yüzde 1,15 artışla 116,16 liradan tamamlamıştı.

Bugün 116,76 lira ile 24 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkan gram altın, saat 10.45 itibarıyla 116,10 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise cuma günü tarım dışı istihdam verisinin ardından yüzde 2,76'lık yükselişinin ardından bugün yatay bir seyir izleyerek 1.242 dolar seviyelerinde dengelendi.

Ocak ayından bu yana küresel piyasaların ABDMerkez Bankası'nı (Fed) yakından takip ettiğini anımsatarak, "Global piyasalarda yatırımcılar 3 haftadır Fed'in haziran toplantısında faizleri artıracağı yönünde beklentilerini yükseltmiş, pozisyonlarını yavaş yavaş bu yönde almaya başlamıştı.

Merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi cuma günü açıklandı. Mortgage krizinden sonra yaklaşık son 6 yılın en kötü istihdam verisinin açıklanmış olması, şüphesiz Fed'in büyüme kaynaklı endişelerini artırmasına neden olacak." ifadelerini kullandı.

Düşük tarım dışı istihdam verisinin, piyasalarda faiz artışı beklentisini ötelediğini, dolayısıyla bu akşam konuşma yapması beklenen Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının önemli olacağını kaydeden Memiş, bugün altının gramında 116-117 lira, onsunda ise 1.242-1.248 dolar aralığında işlem gerçekleşebileceği öngörüsünde bulundu. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 190 lira, Cumhuriyet altını ise 778 liradan satılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.