Altının Gramı 108 Lira Oldu

Altının gram fiyatı, Avrupa ve Japonya'dan gelen parasal genişleme sinyalleri, Çin Merkez Bankasının likidite enjeksiyonu ve hisse senedi piyasalarındaki gerilemenin etkisiyle 108 liranın üzerine çıktı.

Altının Gramı 108 Lira Oldu
Yeni haftada Avrupa, Japonya ve Çin merkez bankalarındaki yeni parasal genişleme eğilimleri altın fiyatını destekledi. Bugüne 107,64 liradan başlayan altının gram fiyatı, şu dakikalarda 108,73 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Altın ons fiyatı da Avrupa ve ABD'de borsa endekslerinin günü düşüşle kapatmasının ardından 1.117,85 dolara çıkarak son iki buçuk ayın en yüksek düzeyine ulaştı. Altının onsu şu dakikalarda 1.115 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, gelecek hafta başlayacak uzun tatil öncesi Çin Merkez Bankasının bugün piyasaya 67 milyar dolar likidite enjekte etmesi ve hisse senetlerindeki düşüşün, altın fiyatlarındaki yükselişte etkili olduğunu belirtiyor.
Anahtar Kelimeler:
OlduLiraAltınınGramı108
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.