Antalya-İstanbul hızlı trenle 4,5 saate inecek

Antalya, demir yoluyla Eskişehir üzerinden İstanbul’a, Konya üzerinden Ankara, Kayseri ve Kapadokya’ya bağlanıyor.

Antalya-İstanbul hızlı trenle 4,5 saate inecek
 Antalya, demir yoluyla Eskişehir üzerinden İstanbul'a, Konya üzerinden AnkaraKayseri ve Kapadokya'ya bağlanıyor. Proje hayata geçtiğinde Antalya-İstanbul 4,5 saat, Antalya-Ankara 3 saat olacak. Güzergahları belirlenen Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demir yolunda ihale süreçlerinin devam ettiği bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın girişimleriyle başlatılan proje ile Türkiye'nin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demir yolu hatları ile ulusal demir yolu ağına bağlanıyor. Yolcu taşımacılığının yanı sıra sanayicilerin ve üreticilerin de yüklerini en kısa sürede ve en az maliyetle taşımayı amaçlayan hızlı demir yolu yapımı kapsamında Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demir yolu yapılıyor.


2020 YILINDA TAMAMLANACAK

Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yükün taşınacağı, yapım bedelinin 8,4 milyar TL olarak öngörüldüğü Antalya-Isparta/Burdur-Afyonkarahisar (Zafer Havalimanı)/Kütahya (Alanyurt)-Eskişehir hızlı demir yolu hattının 2016 yılında temelinin atılması ve 2020 yılında yapımın tamamlanması hedefleniyor.

NTALYA-KONYA-AKSARAY-NEVŞEHİR-KAYSERİ HIZLI TREN PROJESİ

Antalya'yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye ve dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demir yolu ağına bağlayacak projenin de 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi. Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km olmak üzere toplam 642 km uzunluğa sahip projenin temeli 2016 yılında atılacak.






YILDA 4,3 MİLYON YOLCU 4,6 MİLYON TON YÜK TAŞINACAK

Tahmini yapım bedeli 11,5 milyar lira olan proje tamamlandığında her yıl ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek. 200 km/saat hıza uygun olarak inşa edilecek, demir yolu hatlarında yük taşımacılığı da gerçekleştirilecek. Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demir yolu tamamlandığında Antalya - İstanbul seyahat süresi 4,5 saat, Antalya - Ankara arasındaki seyahat süresi de 3 saat olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.