Hava, Kara, Denizyolu Tasimaciligi ve Gumruk Musavirligi alanlarında hizmet veren Asav kısa sürede sektöründe hizmet kalitesi ile fark
yaratan kurumlar arasında yerini aldı.2015 yılından itibaren yurt dışı yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirten Asav Yönetim Kurulu Başkanı Melek Karabacak ile sektörü ve yatırımlarını konuştuk.

ASAV HAKKINDA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ? 
ASAV 1994 yılında özellikle Havayolu Taşımacılığı ve Gümrük Müşavirliği alanlarında hizmet vermek amacıyla kuruldu. Kısa süre sonra, yakaladığımız pozitif ivmeden destek alarak, Deniz ve Karayolu taşımacılığı alanlarında da hizmet vermeye başladık, kendi tır filomuzu kurduk. ASAV’da biz kendi işimizle büyüyoruz. Doğru yatırıma bizi müşterimizin talepleri yönlendiriyor. 2013 yılında açılışını gerçekleştirdiğimizHollanda Ofisi bunun bir örneği oldu.

"AVRUPA VE UZAKDOĞU'DAYIZ"
2015 hedeflerimiz arasında Avrupa ve Uzakdoğu’da yeni ofisler kurmak var, bu projelerin altyapıları tamamladık ve önümüzdeki yılın ikinci yarısında yeni ofislerimiz faaliyetlerine başlayacaklar. Yeni ofislerimize atayacağımız yöneticilerin tümü İstanbul merkez ofisimizde uzun yıllar bizimle beraber yetişmiş çalışanlarımız. Kurum kültürümüzle yetişmiş çalışanlarımızı yöneticiliğe taşımak zorlu bir süreç, ancak önemseyip değer verdiğimiz bir stratejimiz. Yurtdışındaki ofislerimizi de merkez ile paralel yapılandırmaya çalışıyoruz ayrıca, kendi kariyer planlarında hedefleri olan arkadaşlarımızı yurtdışı ofislerimiz ve acentelerimize göndererek ülkemizdeki mevzuatı anlatmaya ve bulundukları ülkelerdeki mevzuatları anlamaya çalışıyoruz.

"KURUMSAL YAPIMIZI OLUŞTURDUK"
Yaklaşık üç yıldır, Kurumsallaşma ve İK Yönetimi çalışmaları yapmaktayız. Bu konularda ciddi mesafe kat ettik. 2015 yılında Şirketimizin Yönetim Kurulunda ve yönetiminde uzun yıllar çalıştığımız arkadaşlarımıza da yer vereceğiz.

"YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"
Sektörün gelişimine paralel olarak yatırımlarımızı da şekillendiriyoruz, depo yatırımlarımızı ve iç nakliye organizasyonumuzu tamamlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların işimizin kalitesini sağlamak için tamamlayıcı olacağını düşünüyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında gümrük dâhil tüm lojistik ihtiyaçların, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda belirlenip, uygulanması hedefimiz.