Toplumsal gruplara avantaj sağlamak üzere kurulan Avantaj Grup, İLKSAN üyelerinin yanı sıra Devlet Demir Yolları ve Sağlık Çalışanları Sandığına da hizmet vermeye başladı.


Boğaziçi üniversitesi Bilgisayar Bölümü ve aynı zamanda işletme mezunu olan Avantaj Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yenice yaklaşık 35 yıllık bilgi işlemci.


Kuruma ve projelere özel sanal mağazalar açtıklarını belirten Ömer Yenice ile Avantaj Grubu konuştuk.

Avantaj Grup hakkında bilgi verir misiniz?

Ben aslında bilgi işlemciyim ve aynı zamanda işletmeciyim. Birçok büyük kuruma yazılım ve otomasyon üzerine çalışmalar yaptım. Avantaj Grup’u da 2010 yılında kurdum. Ana faaliyet alanımız bilgi işlem yazılımları üzerine. Bu yazılımları yaparken de bazı sandık ve vakıfların yazılımları üzerine çalışmalarımız oldu. Orada üyelerin daha iyi hizmet alabilecekleri bir sistem üzerine çalışmalar yaptık ve bunu üzerine bir proje geliştirdik. Bu gruplardan en önemlileri arasında yer alan öğretmenlerimize nasıl hizmet edebiliriz ve nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. Araştırmalarımızın sonucunda İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı olan İLKSAN ile görüşme yaptık. Görüşmeler neticesinde aramızda yaptığımız protokol ile de üyelere avantajlı ürünler sunmaya başladık. Bu protokol kapsamında önce İLKSAN’ın sanal mağazasını kurduk. Bu sanal mağaza sayesinde üyelere indirimli ve kaliteli ürünler sunduk. Örneğin İstikbal’le görüştük ve tüm mağazalarında İLKSAN üyelerine özel indirimler sağladık. Üyeler için özel yatırım araçları sunduk. Gayrimenkul ve arsa yatırımları için toplu alımlar yaparak üyelere en az %30-%40 kazanç sağlayacak projeler geliştirdik. Bunun yanı sıra araç kampanyaları düzenledik. Tabi bunları yaparken de İLKSAN yönetiminin bize yaklaşımı da önemliydi ve hiçbir zaman sorun çıkarmadılar. Tabi bu üyeyi koruyucu önlemleri de almadılar değil. Bütün projelerimiz çok detaylı bir şekilde inceleyip onay verdiler ve bir protokol ile üyeleri güvence altına aldı. Tabi İLKSAN ile bu işleri yaparken diğer sandıkların dikkatini çektik. Devlet Demir Yolları, Sağlık Çalışanları Sandığı gibi kurumlara hizmet vermeye başladık ve onlara özel sanal mağazalar açtık.

Şuan devam eden projeler neler?

Yakın zaman önce Çanakkale’ de çok uygun şartlarda arsa satışları gerçekleşirdik. İnanın çok kısa sürede bu arsalar tükendi. Çerkezköy’de teknoparkın karşısında çok uygun fiyatla üyelerimize konut sahibi olma imkânı sağlıyoruz. Bu projemiz devam ediyor. Araç kampanyaları düzenliyoruz piyasa şartlarından 5-6 bin TL daha ucuza. Ayrıca teknoloji ürünlerinde indirimli ürünlerin satışı sürüyor. Ama bizde proje üretmek önemli değil önemli olan projenin üyeye faydalı ve karlı olmasıdır.


Yeni dönem hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Kaliteyi ucuza sunabilmek adına çok titiz araştırmalar yapmaktayız. Sunduğumuz hizmetler çok geniş bir yelpaze içerisinde yer almaktadır. Ticari amaçtan ziyade sosyal amaca hizmet eden projemizin hedefi, İLKSAN üyesi olan öğretmenlerimiz ve milli eğitim bakanlığı çalışanlarının bütçelerine katkıda bulunmak, yaşamlarına renk katmak için çeşitli projeler geliştirmektir. Kitlesel iletişim alanında ki misyonumuz belirli bir dernek, sandık, vakıf v.b. kurum üyelerinin alışverişlerinde birlikte hareket ederek toplu alımın gücünden faydalanmalarını sağlamaktır. En önemli hedefimiz ise 2023 yılına kadar hizmet verdiğimiz gruplardaki toplam üye sayısını 2 milyonun üzerine taşımak ve bu kişilere hizmetlerimizi sürekli hale getirmektir.


Yerli Yazılımlar özellikle tercih edilmelidir

Türkiye’de özellikle kamu kurumları dahil yerli yazılım yerine yabancı yazılımların tercih edildiğini söyleyen Ömer Yenice bu konu ile ilgili şu bilgileri veriyor; “Kurumlar aynı işlemi ve hizmeti yapabileceğini bildiği halde yabancı yazılımı tercih ediyorlar. Devlet büyüklerimizin yerli yazılımın çok önemli olduğunu belirtmesine rağmen bakıyorsun bir kamu kurumu gidiyor yabancı yazılım kullanıyor. Türkiye’de yerli yazılım şirketlerinin ve yerli yazılımcıların desteklenmesi çok önemli. Bazen birebir hatta daha iyi bir yazılıma sahip olduğumuz halde kapıdan içeri giremiyorsunuz. Birde aynı işi yapan birçok yazılımcı var. Bunların organize edilip tek bir çatı altında daha iyi hizmet vermeleri sağlanmalı. 

  

0 216 709 73 74