Avukat ‘Mobil Ödeme’ye Savaş Açtı

Çok sayıda GSM abonesinin başı, haberleri olmadan üye oldukları servisler nedeni ile dertte. Bir çoğu, onay vermedikleri halde kesilen faturanın şaşkınlığını yaşarken, Isparta Barosu’na üye bir avukat konuyu Danıştay’a taşıdı.

Avukat ‘Mobil Ödeme’ye Savaş Açtı
Av. İsmail Özer Özgül’in haziran 2015’deki GSM faturası şaşkınlık yarattı. Normal faturasına ek olarak 197 TL’lik bir mobil ödemenin yapıldığı bilgisi yer aldı. Av. Özel, mobil ödeme onayı olmadığını, bu konuda herhangi bir bildirimde de bulunulmadığını kaydetti.

197 LİRALIK EK ÖDEME


Av. Özgül, faturasına yansıtılan 197 liralık tutarın ödenmesi için ilgili şirket hakkında Isparta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu. Heyet, Av. Özgül’i

haklı buldu.

Şirket avukata söz konusu ödemeyi yaptı. Ancak Av. Av. Özgül, kendisine ödemenin yapılmasının esas çözüm olmadığını, bu sorunu binlerce kişinin yaşadığı kaydetti.

DANIŞTAY'A BAŞVURDU

Av. Özgül, konu ile ilgili soruşturmanın ve işlemin yapılması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) geçtiğimiz ocak ayı başında başvurdu.

BTK’dan gelen yanıta, söz konusu talebin yerine getirilmesi halinde, ‘yaygın abone mağduriyeti’nin oluşacağını kaydetti. BTK’dan olumsuz yanıt alan avukat Özgül bu kez, Danıştay’a başvurdu. Geçtiğimiz 4 Mart günü Danıştay’a başvuran Av.Özgül, BTK’nın ‘işlem yapılmaması’ işleminin iptalini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.