Azure Grup çatısı altında Irak Express ve İran Express markalarıyla Irak ve İran’da büyük bir boşluğu dolduran şirket sektörde uygun fiyata ve yaptığı hızlı teslimatlarda gerek Türkiye’de gerekse yurt dışı ülkelerde sektöründe söz sahibi olmayı başardı.

Şirketin son olarak sektöre kazandırdığı telefon aplikasyonu olan BiKargo uygulaması ile alışıla gelmiş kurye ve kargo taşımacılığına yeni bir soluk getirmeyi başardı. BiKargo aplikasyonu sayesinde nerede olursanız olun belirlediğiniz saatte teslimat yapma hizmeti sunan uygulama sektörde yeni bir heyecan kazandırdı.

İstanbul Pendik’te yeni merkez yönetim binası ve lojistik üstünde hizmetlerine devam eden Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan GÜL ile şirketi ve sektörde fark oluşturan hizmetlerini konuştuk.



Erkan Bey, Şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Şirketimiz 1970’li yılların başında,rahmetli babam Süreyya GÜL tarafından Sürat Beynelmilel taşımacılık A.Ş.olarak kuruldu. O yıllarda İskenderun limanından Irak, Suriye, Sudi Arabistan gibi ülkelere transit taşımacılık yaparak sektöre hızlı bir giriş yapan şirketimiz, 1980 li yıllarda Türkiye genelinde farklı bölgelerde açtığı irtibat ofisleri ve lojistik üstleri ile Türkiye’nin en büyük araç filosuna sahip şirketi olmayı başardı. Devir aldığımız bayrağı daha da başarılı bir noktaya taşımak adına, 2008 yılında Azure Grubu kurdum.



“Türkiye’de Express araç filosu olarak en geniş araç sayısına sahip şirketiz”

Yurt içinde Yurdum Kargo ismiyle bir kargo firmamız var. İzmir, Ankara, Gaziantep ve İstanbul’da bulunan depolarımızla toplama ve dağıtım hizmetleri vermekteyiz. Birçok bilindik markanın İstanbul ve İzmir’de toplama ve Türkiye içi dağıtımlarını sürdürüyoruz.
Yurdum kargo olarak en büyük avantajımızdan bir tanesi daha büyük tonajlarda sevkiyatları daha uygun bütçelere yapıyor olmamızdır. Yurdum kargo olarak diğer bölgesel kapsamında yatırım yapan şirketlerden daha hızlı toplama ve teslimat gerçekleştirebiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizde 1 saatte kargo alımı yaparak aynı il içerisinde aynı gün teslimat yapabiliyoruz.



“Sektör devlerinin 1 haftada yaptığı teslimatı Tüm Dünyaya yarı fiyatına 3 günde yapabiliyoruz”

Yurt içinde yakaladığımız başarımızı uluslararası alanda da sürdürüyoruz. Son yıllarda Irak ve İran' da sektörümüzde söz sahibi olan bir marka haline geldik. Önceden hava kargolar dahil, Dünya'nın en büyük kargo firmalarının bir haftadan daha uzun sürede kapıdan kapıya
teslim ettiği kargoları biz şirket olarak 3 gün gibi çok kısa bir sürede Irak, İran, Türkmenistan gibi Ülkelerin yarı fiyatına kapı teslimi olarak gerçekleştirmekteyiz.



SEKTÖRDE 40 YILLIK TECRÜBEMİZ İLE HER ZAMAN EN UYGUN FİYAT AVANTAJI İLE EN UYGUN TAŞIMA MODELİNİ SİZİN İÇİN HAZIRLIYORUZ…

Irak Express markası ile faaliyet gösterdiğimiz pazarda sadece küçük gönderileri değil aynı zamanda iki, üç tonluk ve 25 e kadar olan gönderileri bile daha uygun fiyatlara daha hızlı olarak taşıyoruz. Bu coğrafyada kısa sürede yakaladığımız başarı, yatırımlarımızı sürdürme adına bizlere büyük cesaret verdi. 7ay önce İran' da İran Express kargo isminde bir şirket daha kurduk.
Kendi kurduğumuz depolar üzerinden kendi araçlarımız ve personelimizle dağıtım ve toplama yapıyoruz. İran önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük ticaret pazarlarından biri olacağı için bu öngörümüz doğrultusunda ciddi yatırımlar yaptık. Irak, İran ve Türkmenistan gibi ülkelerde sadece bireylere veya kurumlara değil, kargo ve lojistik sektöründe hizmet veren tüm şirketlere partner çözümler sağlıyoruz.



BİKARGO Aplikasyonu İle 1 Saatte Kargonuzu Dilediğiniz Yerden Aldırın

Teknolojinin geldiği noktada yeniklikleri takip ederek sektörümüze öncülük yapmak amacıyla BİKARGO ismiyle teknolojik bir yatırım yaptık. BİKARGO bir telefon aplikasyonu ve şuan müşterilerimiz tarafından kullanılıyor. İsteyen herkes ücretsiz olarak uygulamayı indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilir. İOS ve Androidlerde kullanılan bu aplikasyona bir dakika içinde giriş yaparak gönderi yapabiliyor. Türkiye’de bunu sağlayabilen tek şirket biziz. Bu uygulamamız sayesinde ister kurumsal ister birey olabilir, fark gözetmeksizin BİKARGO Aplikasyonumuzdan gün içinde sizin belirlediğiniz saatte kargonuzu kapınızdan alarak piyasa koşullarına göre uygun maliyetle teslimat yapabilirisniz.

BİKARGO’NUN en büyük özelliğinden biri bir parkta, cafede oturuyorsunuz ve kargonuz yanınızda, adres ve zaman girerek kargoyu bulunduğunuz yerden teslim edebiliyorsunuz. Aynı zamanda aplikasyon sayesinde kargonuz nerede ne aşamada teslimat yapıldı mı veya kime teslimat yapıldı saat kaçta yapıldı bu gibi sektörde sorun olarak görülen aşamaları telefonunuzdan tabletinizden online olarak takip etmeniz mümkün. Bu uygulamayı sadece yurt içinde değil yurt dışın dada aynı uygulamayla online olarak takip yaparak kargo göndermeniz mümkün. Kargo diyorum ama bu sadece ufak bir koliden ibaret değil, isteğiniz tonajda ve ebatlarda gönderi yaparak bu uygulamayı kullanmanız mümkün. Bu uygulamanın tüm patentlerini şirket olarak aldık. Amacımız yeni bir oluşum olan BİKARGO’yu dünya markası yapmayı planlıyoruz.

“Türkiye’de toplamda 25.000 metrekare, İran ve Irakta 30.000 metrekare depo ve ofislerimizle modern teknolojiye sahip tüm araç ve ekipmanlarımızla hizmet sağlıyoruz.”

www.azuregrup.com
444 50 46