Bakan Açıkladı: Yerli Otomobilde Flaş Gelişme

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çalışmaları devam eden yerli otomobilde savunma yazılımı kullanılacağını açıkladı. Işık, “Savunma sanayiindeki Tam Eş Zamanlı İşletim Sistemi dediğimiz çok önemli bir yazılımı otomobile aktarıyoruz.

Bakan Açıkladı: Yerli Otomobilde Flaş Gelişme
Bizim otomobilimiz gerçekten çok güçlü bir otomobil haline gelecek” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık çalışmaları tüm hızıyla devam eden yerli otomobil hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin sahip olduğu yeni teknolojileri ve yazılımları yerli otomobile uygulayacaklarının altını çizen Işık, “Mesela bizim savunma sanayiindeki Tam Eş Zamanlı İşletim Sistemi dediğimiz çok önemli bir yazılımı otomobile aktarıyoruz.

Bizim otomobilimiz gerçekten çok güçlü bir otomobil haline gelecek. Bizim savunma sanayiindeki birikimimizi içine aktarıyoruz. 5-6 Mayıs’ta TÜBİTAK’ta Ar-Ge Pazarı var. Orada Türkiye’de otomobile teknoloji ve üretim olarak katkı sağlamayacak herkese açık davet yapacağız. TÜBİTAK’ta arkadaşlarımız şimdi bir ekip oluşturuyorlar, tüm teklifleri, değerlendirmeleri alacaklar” dedi.

'Babayiğit'için acele etmiyoruz

Üretimi yapacak 'babayiğit' konusunda acele etmediklerini vurgulayan Işık konu hakkında çok güzel gelişmeler olduğunu belirtti. Işık, “Yerli otomobil olayı üzerinde en çok yoğun çalıştığım konu. Ama daha önce millet birkaç defa hayal kırıklığı yaşadığı için orada çok dikkatli gidiyoruz. Devrim otomobili, Anadol serüveninin sonu olmadı. Şu anda çalışma aşamasındayız. Netleşmeden bir şey söylemek olumsuz bir durumda bize hayal kırıklığı olur” dedi.

2020'den önce yollarda olacak


Üretilecek yerli otomobilin 2020’den önce yollarda olacağı hedefinin hâlâ geçerli olduğunu ve takvimde bir değişiklik olmadığını kaydeden Işık, “Bizim hedefimiz üretimi özel sektörün yapması. Bununla ilgili görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.