Bakan Müjdeyi Verdi! O Borçların Yarısı Silinecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergi dairesine borcu olan vatandaşımız, peşin ödemek isterse eğer vergi borcunun aslı dışındaki yurtiçi üfeye göre hesaplanacak tutarın %50`si silinecek" dedi.

Bakan Müjdeyi Verdi! O Borçların Yarısı Silinecek
Maliye Bakanı Naci Ağbal, darbe girişimi nedeniyle reform takviminde aksamanın söz konusu olmadığını söyledi. Ağbal "Darbe girişimi öncesi başladığımız çalışmalara daha da fazla gayret göstererek devam ediyoruz. Yatırımcı güvenini daha çok artıracak gayretlerimiz var" dedi.

Vergi ve prim borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgi veren Ağbal, genel anlamda 13 milyon civarında vatandaşın düzenlemeden yararlanacağını söyledi.

13 MİLYON VATANDAŞIMIZ DÜZENLEMELERDEN YARARLANACAK

Ağbal, "Şu an bakanlık ve diğer bakanlar olarak daha fazla gayret göstererek, vatandaşımızın beklediği her adımı atacağız. Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 13 milyon vatandaşımız düzenlemelerden doğrudan doğruya yararlanacak.

BUGÜN KANUN TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞINA VERİLİYOR

Bugün kanun teklifi meclis başkanlığına veriliyor, salı günü komisyonda görüşmelere başlıyoruz. Bu düzenleme çıktıktan sonra vatandaşlarımız ekim ayın sonuna kadar müracaat etme hakkına sahip olacaklar" dedi.

Vergi Ağbal konuya dair "Vergi dairesine borcu olan vatandaşımız, 30 haziran 2016'dan önceki dönemlere ait vergi veya prim borcu varsa Ekim sonuna kadar vergi dairesine müracaat edecek ve vergi borçları için kasım, prim borçları için aralıktan itibaren 36 aya varan taksitler dahilinde bu borçlarını ödeyecek, isterse peşin olarakta ödeyebilecek" dedi.

Peşin ödemeyi teşvik etmek istediklerini belirten Ağbal, "Peşin ödemek istenirse, vergi borcunun aslı dışındaki yurtiçi üfeye göre hesaplanacak tutarın %50'sini tekrar sileceğiz. Yani örneğin 60 TL'si gecikmeli 160 liralık vergi borcu 115 TL'ye düşecek. Taksit olursa peşin ödeme indiriminden yararlanamayacaklar" dedi.

VARLIK BARIŞI

Ağbal varlık barışına dair ise şu değerlendirmeyi yaptı; "Yeni düzenlemeyle yurtiçi varlıklara davarlık barışı getirdik. Amacımız; vatandaşın gerek yurtdışında, gerek yurtiçindeki varlıklarını işletmenin kayıtlarına dahil ederek sermaye yapısını güçlendirmek" dedi.

Varlık barışından yararlanmak isteyenlerden vergi alınmayacağını söyleyen Ağbal ayrıca "Yurtdışından getirilen varlıkları dilediğiniz gibi tasarruf edebilirsiniz, istenirse işletmeye dahil edilir, istenirse banka hesabında tutulur" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.