Başbakan Yardımcısı'ndan Önemli Sigorta Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan konulara açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı'ndan Önemli Sigorta Açıklaması
Hükümetin 3 aylık süre içinde vaatlerinin yüzde 100'ünü tamamladığını anlatan Kurtulmuş, reformların yüzde 65'inin gerçekleştirildiğini ve 7 Kanun Tasarı'sında son çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Eylem planı içinde 24 maddenin, eğitim paketinin ise 28 madde olduğunu belirten Kurtulmuş, bu paketlerle yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti:

Gönderdiğimiz eylem paketi içinde olan birkaç hususu paylaşmak isterim. Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik ile ilgili konular arasında 25 yaş öncesi gençlerin birikmiş genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, işveren sigorta priminin karşılanması, özel kesime ait olan meslek okulunda okuyan öğrenciler ile ilgili hükümetin destek vermesi, sendikaların terör mağdurlarını ayni ve nakdi yardımlar yapabilmesi.

Bugün bu reform paketi ile ilgili toplam yürürlülük maddeleri ile birlikte 52 madde olan paket, TBMM'ye sevk edilmiştir" diyen Kurtulmuş, "Şu anda devam eden Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak 3 konu var. Alt işverenlerin kamuda istihdamıyla ilgili son düzenlemenin yapılması, sağlıkla ilgili düzenlemeler, gıda tarım ve hayvanclıık bakanlığı ile ilgili sorunların çözülmesi ile ilgili bakan arkadaşlarımız sunumlarını yapacak" diye konuştu.

Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Kurtulmuş, "Terör örgütlerini kategorize etmeden, bütün Türkiye dostları, Türkiye'nin bu zorlu mücadelesinde yanında olmak durumundadır. Ümit ediyorum, hep beraber bu kararlılık içinde terör örgütlerine gereken cevabı vereceğiz" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.