Belediye Esenler Otogarı'nın tahliyesini istedi

İBB Esenler'deki büyük İstanbul Otogarı'nı işleten şirkettin amacına uygun kullanım yapmadığı için otogarın 15 gün içinde tahliye edilmesini istedi.

Belediye Esenler Otogarı'nın tahliyesini istedi
Otogarın tahliyesine ilişkin İBB’nin talebini Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'de Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliye gerekçesi olarak gösterildi. Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi isteği 4 yıl önce de gündeme gelmişti. 

Otogarı günde 2 bin otobüs giriş-çıkış yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın tahliyesinin söz konusu olmadığını söyledi. İBB, açıklamasında Otogar'ı işleten şirketin, '25 dakika ücretsiz otopark kullanım kararı'na uymadığı vurgulandı.

İBB’den yapılan açıklamada, İstanbul Otogarı’nı işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu Ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nde olduğu belirtildi.

İBB’den yapılan açıklamada, söz konusu otogarın amacına uygun kullanım yapılmadığı gerekçesiyle, sözleşmesinin feshedilip 15 gün içinde tahliye edileceğine ilişkin iddialar reddedilip şöyle denildi:

İLK 25 DAKİKA ÜCRETSİZDİR KURALINA UYULMUYOR

“Basın yayın organlarında haberlere konu edildiği şekilde, İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yazısı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, 'Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir' şeklinde alınan kararlara uymamaktadır. Vatandaşlarımızın şikâyetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış olup halen devam etmektedir.


Haberlere konu olan yazımız ise, şirketin projeye aykırı imalat ve kullanımlarının olduğu tespit edildiğinden, bu husus yasal ve rutin bir işlem olarak İşletmeciye bildirilmiştir. İşletmecinin, mevcut durum itibariyle hukuki süreçler dahilinde Otogarı işletme hakkı sözleşmeye dayalı olarak devam etmektedir. Yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle, Belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.