Türkiye’de tüm kuruyemiş sektörü içinde paketli ürün kullanım oranı son üç yılda yüzde 20 seviyesinden yüzde 40’a çıktı. Yani kuruyemiş satın alan her üç kişiden biri paketli ve markalı bir ürünü tercih ediyor.

Kuruyemiş, Tarım, Hayvancılık, İnşaat gibi birçok alanda faaliyet gösteren Şirketin Genel Müdürü Yener POLAT’a göre, tüketici artık hijyeninden emin olduğu, güvenilir, adı-adresi-üreticisi ve markası belli ürünleri tercih ediyor. “Ülkemizde artık güçlü bir tüketici refleksi gelişti” diyen POLAT, “Tüketici, dokunulmamış ve en profesyonel şekilde hazırlanmış ürün talep etmenin yanı sıra ürünle ilgili sorunu ya da önerisi olduğunda markaya ulaşmak istiyor” açıklamasını yaptı.



Yener Bey şirketinizin kuruluş öyküsünden bahseder misiniz?

Şirketimiz temelleri aslında dolaylı olarak 4 kuşak önceye dayanıyor. Dedelerimizin amatör olarak başlattığı bu alan 1970’lerde sektör halini alınca babam bu alanda daha kurumsal adımlarla yelpazeyi genişletiyor.2002 krizi nedeniyle babam kuruyemiş sektöründen çekilme kararı alıyor. O tarihler arasında yurt içi ve yurt dışı uluslar arası firmalarda üst düzey yöneticilik yaptım. 2008 yılında kardeşlerimle birlikte Şirketimizi Aile çatısı altında toplayarak kurumsal çizgiyle tekrar büyütme kararı aldık. Bolu ve Beypazarı olmak üzere iki üretim tesisimiz ile 2009 yılından buyana Bey Eminler kuruyemiş markamızla sektörümüzde adından söz ettiren bir kurum haline geldik.



Faaliyet gösterdiğiniz sektörler nelerdir?

Biz tarımda ağırlıklı olarak sözleşmeli tarım ürün yetirticiliği yapıyoruz. Sertifikalı çiftçilerimiz ile Buğday, Ay çekirdeği, nohut, kimyon üretimi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık iki bin ton civarında ürün yetiştiriyoruz. Bunun 600-700 ton Ay çekirdeği 200-300 ton nohut 1 ton civarındada Buğdaydan oluşuyor. Yıllık ay çiçeği tüketimimiz toptan satış ile birlikte 3500 ton civarında oluyor. Bey Eminler markamız için kendi imalatımız yani kavurma ve paketleme tüketimiz ortalama 500 ton civarında. Bunun yayında hayvancılık sektöründe küçükbaş ve büyük baş olarak besi çiftliklerimiz bulunmakta. Ayaş dağlarında 600 civarında bir koyunumuz var yıllık bin civarında kuzu satıyoruz. Sulu tarımda 150-200 dönüm kadar havuç ekiyoruz. Şirket olarak gücümüzün %80’ı kuruyemiş imalatı oluşturuyor. Beypazarı’nda hayata geçirdiğimiz 9700 metre kare alana kurulu fabrikamızda 189 çeşit ürün üretiyoruz. Fındık, badem, Antep, leblebi, kabak çekirdeği, fıstık aklınıza ne gelebiliyorsa Eminler markası çatısı altında bulabilirsiniz. 
İnşaat sektöründe de bu güne kadar Beypazarı bölgesinde çok sayıda aileyi ev sahibi yaptık. Son olarak 84 daireden oluşan projemizin %95’i bitti ve 19 Aralıkta anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz.


Türkiye’de Topraktan pakete kendisi kuruyemiş üreten tek firmayız!

Ay çekirdeğini kendisi üreten başka bir firma yok. Ulusal market zincirlerinde diğer firmaların rekabet edemeyeceği kampanyalar sürdürebiliyoruz. Çekirdek de lider firmaların aynı gramajının iki katını bir alana bir bedava şeklinde piyasaya sürebiliyoruz. Bey Eminler markamızla çok ilgi gören farklı gramajlarda olan kavrulmuş çekirdeğimizin fiyat olarak rakibinin olma şansı yok. Çünkü topraktan pakete bütün aşamalarını kendimiz üretiyoruz.


Yener Bey hedefleriniz nedir?

Hedefimiz yapmış olduğumuz yeni fabrikayı ful aktif hale getirip Türkiye de ilk üç kuruyemiş büyük firması arasına girmek. Burası 3300 metre kare 9700 metre kare içerisine dâhil arsa içerisinde. Yaklaşık 3 milyonluk bir yatırım. İnşaat sektöründe yeni bir proje hazırlığındayız 2016’nın başında onu faaliyete geçireceğiz 2017’nin yarısında teslim edeceğiz. 60 daireden olacak projemiz residence konseptinde olup Beypazarı ilçemize yeni bir çehre kazandıracak.