Borusan Holding, Türkiye’nin 20 büyük grubu arasında yer alır. Temelleri Asım Kocabıyık tarafından atılan Holding, 75 yıllık bir geçmişe sahip.

Borusan Grubu, başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı pazarlarında çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji sektörlerinde yatırımları bulunuyor. Lüks otomobil markası BMW’nin Türkiye distribütörlüğünü yaparken demir çelik sektöründe de önemli yatırımları var.

Çelik boru üretiminde Türkiye’nin ve Avrupa’nın önemli üreticilerinden biri konumunda. Borusan Lojistik firmasıyla da sektörünün liderleri arasında yer alıyor. Bu başarılı holdingi bugün ikinci kuşak temsilci Ahmet Kocabıyık yönetiyor. Kocabıyık, babasından devraldığı bayrağı daha ileriye taşımaya çalışıyor.

Büyük bir holdingi yönetmek elbet kolay değil. Sürekli seyahatler, iş görüşmeleri oluyor. Bu trafiği daha verimli düzenlemek isteyen Ahmet Kocabıyık 2009’da hem kendisi hem de holdingin üst düzey yönetiminin iş seyahatlerinde kullanması için Cessna Citation XLS+ tipi bir uçak satın almıştı. Bir ara uçak sayısını ikiye çıkarmış, ancak uçaklarından birini daha sonra satmıştı. Öğrendiğimize göre Kocabıyık şimdi ikinci uçağını da satışa çıkarmış.

Yeri gelmişken Borusan’dan bir haber daha verelim. Borusan Otomotiv’in İstanbul Samandıra’da büyük bir servis ve satış noktası bulunuyordu. Borusan Oto Samandıra Tesisi, 13 bin metrekare arsa üzerinde dört kat bodrum, zemin kat ve dört kat satış ve servis alanlarından oluşuyor. Binanın toplam alanı 56 bin metrekareyi buluyor. Borusan Otomotiv burayı kapatmıştı. Şimdi de burayı arsasıyla birlikte satışa çıkarmış.

Para Dergisi