Bu Sabah Altın Herkesi Şoke Etti! Çeyreğin Fiyatı...

Altının gram fiyatı, yüzde 0,3 düşüşle 121,40 lirada seyrediyor.

Bu Sabah Altın Herkesi Şoke Etti! Çeyreğin Fiyatı...
Dün özellikle küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle yükseliş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, 123,52 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altın, 123 liranın üzerinde etkisini artıran kar satışları ve döviz kurundaki gerileyişle kazançlarının bir kısmını geri vererek dün günü 121,91 liradan tamamladı.

Bugün saat 10.20 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,3 değer kaybeden gram altın, 121,40 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 199 liradan, Cumhuriyet altını ise 814 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü kapanışa göre yatay bir seyir izleyerek 1.275 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişlerin sadece yatırımcısını değil, mayıs ayında düğün yapanları da sevindirdiğini belirterek, "Altının gram fiyatındaki bu yükselişler en çok düğünde altın takı takacak vatandaşları mağdur etmişe benziyor. Düğün yapanlar ise geçen yılın mayıs ayına göre sadece bir tane çeyrek altından 34 lira kâr etmiş oldu." dedi.

Altın fiyatlarının bugün daha sakin bir seyir izleyebileceğini aktaran Memiş, "Bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerini takip edeceğiz. Enflasyon verilerinin olumlu gelmesi altının ons fiyatındaki gerilemeyi hızlandırabilir
yorumunu yaptı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.