Bu Ülkede Çalışmadan Da Maaş Alınacak

Yeni Zelanda’da ana muhalefetteki İşçi Partisi, tüm Yeni Zelandalılara belli bir “vatandaşlık maaşı” bağlanması ve devletin sağladığı diğer tüm yardımların kesilmesini ön gören bir yasa tasarısını parti gündemine aldıklarını açıkladı.

Bu Ülkede Çalışmadan Da Maaş Alınacak
Geçtiğimiz aylarda benzer planlar Hollanda, Kanada ve Finlandiya’da da gündeme gelmişti.

Yeni Zelanda ana muhalefet lideri Andrew Little bu uygulamanın “yapısal işsizliğin artması olasılığını ortadan kaldırabileceğini düşündüklerini” dile getirdi ve konuyu Mart ayı sonunda tartışma açacaklarını belirtti.

Zeni Zelanda merkezli haber sitesi Stuff’a konuşan Little “Ülkemizdeki gelir destek sistemi çalışmayı bırakan herkesin hakkı olan yardımları alabilmek için bir bekleme sürecinden geçmesini, bürokrasi ile uğraşmasını, bir sürü form doldurmasını ve bütün bunları yeni bir iş bulmaya çalışırken yapmasını öngörüyor” dedi.

Little sözlerine “ Biz bu nedenle sorunsuz, kolayca işleyen ve kişinin işe girip çıkmasını basit bir hale getirip ona temel bir gelir sağlayan bir sistemi tartışmamız gerektiğini düşünüyoruz” diyerek devam etti.

İsviçre önümüzdeki aylarda benzer bir uygulamayı yürürlüğe sokabilmek için referanduma gidecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.