Çift Kartal; Türk makine sektörünün gururu oldu

Yaklaşık 40 ülkeye yaptığı ihracatlarla Türk makine sektörünün gurur duyulan markalarından biri olan Çift Kartal Değirmen Makineleri sunmuş olduğu ürün çeşitleri ve hizmet alanlarıyla sektöründe öne çıkan firmalardan biri olmayı başardı.

Çift Kartal; Türk makine sektörünün gururu oldu
 Bugün Ar-Ge, mühendislik, un değirmenleri, mısır unu değirmenleri, irmik değirmenleri, yem fabrikaları, un siloları, tahıl depolama sistemleri, taşıma, yükleme ve boşaltma ekipmanları, kurutma sistemleri gibi birçok alanda üretim gerçekleştirebilen Çift Kartal Değirmen 15.000 metrekaresi kapalı toplam 25.000 metrekareden oluşan modern tesislerinde üretim gerçekleştiriyor.

DEİK Rusya iş konseyi yürütme kurulu üyeliği görevini de yürüten ve İş dünyasında aktif iş adamları arasında örnek gösterilen Çift Kartal Değirmen Makineleri yönetim kurulu başkan yardımcısı Cihangir Fikri Saatçioğlu ile çalışmalarını konuştuk.

Cihangir Bey, Şirketinizin kuruluş öksüsü ve çalışmalarından bahseder misiniz?

Çift Kartal Değirmen Makineleri sektörün en eski markalarından biridir. Değirmen Makineleri Üretimini Aksaray’da ki fabrikada gerçekleştiren, Dış Ticaretini ise İstanbul merkez ofisinden yürüten bir kurumuz. Bugüne kadar 40 ülkede 300'ü Aşkın anahtar teslim un fabrikası projesini hayata geçirdik. Sürekli pazarını çeşitlendirmeyi hedefleyen dış ticaret planlamasıyla çalışan bir kurum kültürüyle çalışmalar sürdürdük. Son dönemde Avrasya Bölgesinde yoğun çalışmalarımız oldu. Rusya, Kazakistan, Ukranya, Moldova’da 30 yıldan bu yana toplamda 150’yi aşkın un fabrikası projesini hayata geçirdik.

“İş yaptığımız ülkelerden aldığımız ortaklık teklifleri bizi gururlandırıyor”

İş yaptığımız birçok ülkede yerel ve ulusal firmalardan çok sayıda ortaklık teklifleri alıyoruz. Özellikle Ukrayna’daki yerel firmalardan Joint Venture modeli iş ortaklığı teklifinin gelmesinden çok memnunuz. Bu gelen teklifle ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Birçok ülkede temsilciliklerimiz var farklı ülkelerde de temsilcilik açma çalışmalarımız devam ediyor.



“Devlet büyüklerimizin sektörümüze verdiği destek için teşekkür ederiz”

21-22 Ağustosta ki Tarım İş Forumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla Belgrat ’da yapıldı. Bu iş formunda da firmamızın ve sektör temsilcisi olarak bizzat yer aldım. Sektörümüz çok büyük ve ürünlerimizde yakaladığımı kalite ile dünyanın her yerinden talep görüyor. Bakanlıklarımızın çizdiği hedefte firma olarak her zaman yerimizi almaya hazır olduğumuzun altını çizer, gerek yurt içinde gerek yurt dışında sektörümüze sağladıkları destek ve kolaylıklardan dolayı bütün bakanlarımıza ve tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.