Ct Farma Kalitesini Avrupa’ya Taşıdı

Türkiye Dünya ilaç sektöründeki pazar payını özel sektör kurumları sayesinde her geçen gün arttırıyor. Ülkemizin İlaç Araştırma ve Geliştirme alanında hizmet veren öncü markası CT Farma, Türkiye’deki kalite ve tecrübesi ile yürütmekte olduğu faaliyetlerini Belçika’da kurduğu yeni şirketi ile Avrupa’ya taşıyarak taçlandırmış oldu.

Ct Farma Kalitesini Avrupa’ya Taşıdı
 2012 yılında çalışmalarına başlayan CT Farma hizmet çeşitliliği ve sunmuş olduğu yüksek ürün kalitesi ile kısa zamanda sektöründe en çok konuşulan markaları arasında olmayı başardı.

Farmasötik Biyoteknolog Dr.Şerhan ŞİMŞEK ve Kimya Mühendisi Semra Aktaş ŞİMŞEK’in yüzde yüz yerli sermaye ile yaptıkları bu yatırımlar ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor.

2018 yılında da İngiltere yeni bir şirket yatırımı yapacaklarının altını çizen Grup CEO Dr.Şerhan ŞİMŞEK ile sektöre kazandırdıkları yeni ürünlerini ve yatırımlarını konuştuk.

Şerhan bey, yeni yatırımlarınızdan bahseder misiniz?
Şirket olarak kısa orta ve uzun vadeli hedeflerimizden birisi olan yurt dışına açılma planımızı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda oluşturduğumuz bu hedef doğrultusunda Belçika’da yerleşik TFLL Farma BVBA ismiyle bir firma kurduk. Şirket kuruluşu ile ilgili yasal süreçler tamamlanmış bulunuyor.CT Farma olarak eşdeğer ürün geliştirme,teknoloji transferi,ilaç ve biyoteknolojik ilaç ürünler ile gıda takviyesi ve dermokozmetik alanlarındaki ürünlerimizi Belçika ve Belçika pazarına bağlantılı olarak Avrupa pazarına sunmuş olacağız.

Buradaki amacımız Türkiye’nin ilaç sektöründeki regülasyonlar anlamında mevcut entegrasyonunu kullanarak, kalite olarak zaten Avrupa ile aynı standartlarda geliştirmiş olduğumuz ürünlerimizi özellikle Avrupa’daki jenerik ilaç firmalarının hizmetine sunmak.
CT Farma’nın buradaki ana yaklaşımı kendine güven. Ben işimi iyi yapıyorum ve bunu Türkiye dışında da yapabilirim demek aslında.

Şerhan bey, Belçika’yı seçme sebeplerinizden bahsedermisiniz?

Belçika Avrupa’nın lojistik olarak merkezi ve ilaç sektörü açısında merkezi ruhsatlandırma otoritesinin bulunduğu bir yer. Ayrıca Dünya’nın sayılı eşdeğer ve etik ilaç firmaların merkezleri de yine Belçika’da bulunmakta. CT Farma olarak yukarıda bahsettiğimiz hizmet alanlarımızın ciddi bir pazarını olmasının yanısıraTürkiye’de uygulanan yönetmelikler ve regülasyonlar bakımından Avrupa ile tam entegre olmamızda bize ayrıca büyük bir avantaj sağladı. Türkiye’de olduğu gibi Belçika’nın en büyük teknoparklarından biri olan Bioville’de faaliyet başladık. Buradaki kısa vadedeki amacımız Hindistan ve Asya bölgelerinden ilaç firmalarının satın almış oldukları hizmetleri Türkiye’den almalarını sağlamaktır. Orta ve Uzun vadedeki hedefimiz kendimiz duyduğumuz özgüvenimiz ile yurt dışında ruhsat alıp ürünlerimizi ve hizmetlerimizi satabilmek ve Avrupa’nın tamamına yayılmaktır.

Şerhan bey, yurt dışında ki faaliyetleriniz ile yeni planlarınız varmı?

2018’in ilk çeyreğinde de İngiltere’de bir şirket kuracağız. Sudi Arabistan’da da KAUST (King Abdullah University science and Technology) ile yerel ilaç firmalarını kapsayacak ve Türkiye’de sağladığımız tüm hizmetleri içeren bir anlaşma imzaladık. Yeni dönemde Sudi Arabistan’daki ilaç firmalarına da hizmet veren global bir marka olarak çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız.

Şerhan bey, Şirketinizin kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Eşim Semra Aktaş Şimşek ile yaklaşık yirmi yılın üzerinde bir süre İlaç sektöründe AR-GE alanında çeşitli poziyonlarda çalıştıktan sonra 2012 Yılında CT FARMA’yı kurmaya karar verdik. Şirketimizi kurma amacımız kendi Ar-Ge ’si olmayan ve bu hizmeti veya teknik dosyaları yurtdışından özellikle Hindistan, Çin ve Avrupa gibi ülkelerden alarak bu açığı kapatmaya çalışan firmalara bir alternatif olabilmekti. 2012 yılında Tübitak Gebze Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde en küçük birimlerdelaboratuar faaliyetlerine başladık. Aynı yıl içerisinde 100 metrekare, 2015 yılında da şuan faaliyelerimizi yürüttüğümüz 200 metrekarelik laboratuarımıza geçtik.Formülasyon geliştirme, analitik geliştirme, validasyon ve kalite güvence birimlerimiz ile yerli ve yabancı 16 ilaç firmasına anahtar teslim Ar- Ge hizmeti veriyoruz. Tamamladığımız proje sayımız beş yıl içerinde 140 ‘u geçmiş durumda.

“Müşterilerimizin ihtiyacı olan Ar-Ge faaliyetlerinin tümünü karşılıyoruz.”

Kurum olarak sizi diğer kurumlardan ayıran özellikler neler?

Şirketimizi kurduğumuz zaman iki temel ilke belirledik. Bugünkü başarımızı bu ilkelerden taviz vermeyişimize borçluyuz.Bunlardan birincisi bilgi güvenliğine ve etik değerlere saygı duyuyor olmamız. Ürün geliştirme hizmeti verdiğimiz müşterimiz bizim sponsorumuzdur ve onun düşündüğü molekül veya dozaj formlarında çalışmaya başladıktan sonra bu molekülü başka hiçbir firmaya çalışmayacağımızı tahhaüt ediyoruz.

İkincitemel ilkemiz müşterilerimiz olan İlaç Firmalarına CT FARMA’yı kendi AR-GE departmanı gibi hissettirmemiz. Bize gelen bütün projelerde jenerik ilaç araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin molekül seçiminden ruhsatlandırma süreçlerine kadar olan tüm aşamalarında müşterilerimizin muhtemel karşılaşacağı tüm sorunlarda en ekonomik, en doğru ve kesin çözümler sunuyoruz.

KENDİ ÜRÜNLERİMİZLE SEKTÖRDE FARK YARATACAĞIZ!

CT FARMA olarak yukarıda da bahsettiğimiz kendi ürünlerimizin Ar-Ge ve ruhsatlandırma işlemlerine başlandı. TFLL Farma aynı zamanda; CT FARMA’nın geliştirmiş olduğu ürünlerin satış, pazarlama, ruhsatlandırma ve dağıtım işlerini yürütecek bir organizasyona sahip olacak. Bebek, çocuk ve anne sağlığı için 4 tane yeni dermokozmetik ürünümüz var. Tamamen bitkisel olarak PLANTOBABY markasıyla2018 yılı itibarı ile tüketiciyle buluşacak.Dermokozmetik alanındaki ürünlerimiz piyasaya çıktığı zaman ciddi bir farklılıkta yaratmış olacağız. Çünkü eczanelerde satılmak üzere terapötik etkileri olan bitkileri seçerek bu ürünleri geliştirdik. Bununla birlikte onkoloji alanında kullanılmasını planladığımız gıda takviyesi ürünlerimizle piyasada olacağız.

GELECEĞİ DÜŞÜNMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Geleceği düşünmekten vazgeçemeyeceğiz bizim her alandaki faaliyetlerimizi şekillendiren bir misyon haline gelmiş durumdadır. Buna bağlı olarak; Öncelikli hedefimiz AR-GE harcamalarından ve ithal ilaçlardan oluşan cari açık konusunda AR-GE faaaliyetlerimiz ile bu alanda öncü firmalardan biri olmaktır. Ülkemiz için üretmeye, ülkemiz için çalışmaya, dışa bağımlı olmadan üretim yapmak için firma olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

www.ctpharma.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.