Dev İhalenin Tarihi Belli Oldu! Bakan Açıkladı...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İnşallah 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak 5 Ağustos'ta teklifleri almayı hedefliyoruz." dedi.

Dev İhalenin Tarihi Belli Oldu! Bakan Açıkladı...
Ağbal, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1986-2003 yılı arasında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları sonucunda 8 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti.

AK Parti hükümetlerinin iktidarda olduğu 2002 Kasım ayından bugüne kadar ise 59 milyar dolarlık özelleştirme uygulaması yapıldığını kaydeden Ağbal, bunun en önemli sebebinin ekonomide ve siyasette sağlanan istikrar ve güven ortamı olduğunu söyledi.

Ağbal, 2003 yılından bugüne kadar özelleştirme uygulamaları sonucunda özelleştirme fonundan Hazineye 40,6 milyar dolar kaynak ayrıldığını ifade etti.

AK Parti hükümetleri olarak özelleştirmeye hiçbir zaman gelir kaynağı olarak bakmadıklarının altını çizen Ağbal, "Özelleştirme programımızın temel amacı, serbest piyasa ekonomisi içinde özel sektör öncülüğünde bir ekonomik yapının oluşturulması ve bu çerçevede devletin asli görevlerine odaklanmasıdır." diye konuştu.

AK Parti döneminde hızlanan özelleştirme uygulamalarıyla iletişim, rafineri, petrokimya, çimento, yem sanayi, demir-çelik, tütün ve alkol, elektrik dağıtım, turizm gibi üretim birimlerinin tamamının özelleştirildiğini belirten Ağbal, söz konusu özelleştirme uygulamalarının sağladığı katkıları anlattı. Ağbal, özelleştirme uygulamalarına bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

İHALE İLANI 6 MAYIS'TA

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans hakkının tekrar ihaleye çıkılarak özelleştirilmesi konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini açıklayan Ağbal, sektörün niteliği gereği özelleştirme sonrası dönemde güven ve şeffaflık ilkesinin her aşamada korunmasının kendi açılarından son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Milli Piyango İdaresinin 6 şans oyunu düzenlediğini anımsatan Ağbal, 2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamının 2,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini söyledi.

Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının verilerek özelleştirilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını bildiren Ağbal, "6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak, 5 Ağustos 2016'da da teklifleri almayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.