BU yıl 6’ncısı düzenlenen ve dijitalin Oscar’ı olarak görülen MIXX Awards Türkiye, sahiplerini buldu. 24 kategoride yılın en başarılı dijital reklam çalışmaları ödüllendirildi. Yarışmaya 125 ajans ve 137 reklamveren tarafından 597’si geçerli olmak üzere 614 başvuru yapıldı.

Araç, Yöntem ve Platformlar” ile “Stratejiler ve Hedefler” olmak üzere iki ana bölüme ayrılan 24 kategorideki zorlu rekabetin sonucunda toplam 69 ödül verildi. Her yıl kategori birincileri arasından seçilen “Yılın En İyisi Ödülü” bu yıl Samsung Türkiye ve Leo Burnett İstanbul’un “Samsung Duyan Eller” projesine verildi.

Ödüllerin sektör açısından önemli olduğuna işaret eden IAB Türkiye Başkanı Mahmut Kurşun, “Derneğimize, dijital sektörün sorumlu oyuncuları, markaları olarak hepimize düşen, bu aklın ve bilginin hakim olmasını sağlamak. Bu konuda epeyce yol kat ettiğimizin en güzel göstergesi yine MIXX.

Bugüne kadar Mixx Avrupa’da kazandığımız 17 ödülün 11’ini 2015’te aldık. Amerika’da ise toplam 12 ödülün 9’unu 2015’te aldık” dedi. IAB Avrupa Başkanı Constantine Kamaras ise şunları anlattı: “Dijital yaratıcılığı ödüllendirmek IAB’nin önemli misyonlarından.

MIXX Awards, bu yöndeki çabamıza küresel ölçekte büyük bir katkı sağlıyor. IAB Türkiye hem organizasyon anlamında hem de yarışmaya başvuran işler bakımından övgülerin büyüğünü hak ediyor. IAB Türkiye bu organizasyonla IAB Avrupa’ya da önemli katkı veriyor. Ülke olarak yerinin Avrupa olduğunu kanıtlıyor.