Dolar fırladı! İşte son rakam..

Dolardaki tırmanış hız kazandı ve 2.31 liraya dayandı.

Dolar fırladı! İşte son rakam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TOBB üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut faiz ve enflasyon seviyelerinin yeterinde düşük olmadığını belirterek, "Bunun daha da düşmesi lazım" dedi.

Erdoğan'ın bu konuşmaları üzerine Merkez Bankası'nın faiz indirmek zorunda kalacağı endişeleriyle, dolarda cari açığın beklentilerin üzerinde gelmesiyle dün başlayan tırmanış hız kazandı.

Güne 2.2750 lira dolayında başlayan dolar, 2.3097 liraya kadar çıkarak geçen Ocak ayı sonundan bu yana en yüksek düzeye yükseldikten sonra, 2.3020 - 2.3030 lira dolayında hareket etmeye başladı.

Küresel piyasalardaki gerilemenin etkisindeki Borsa İstanbul Endeksi de, günü yüzde 1.76 düşüşle 83 bin 226 puanda tamamladı. Banka hisselerinin hesaplandığı banka endeksindeki günlük düşüş ise yüzde 3.32'yi buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.