Bu sabah güne 2.88'in hemen altında başlayan dolar/TL, saat 1733'te 2.8570/2.8578 seviyesinde işlem gördü. Sabah saatlerinde 3.06 civarında olan sepet bazında TL aynı saatte 3.0350/3.0372, 3.24 civarındaki euro/TL ise 3.2140/3.2166 seviyesinde işlem görüyor.

İç ve dış jeopolitik gelişmelerin yakından izlendiği piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesi Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı olarak görülüyor.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl için faiz artış tahminlerini düşürmesinin ardından artan global risk iştahıyla sert gerileyen dolar/TL, haftanın son işlem gününde ise lokal müşteri talebi ve devam eden güvenlik endişelerinin de etkisiyle yönünü hafif yukarı çevirmişti.

Bankacılar güvenlik endişelerine rağmen ABD Merkez Bankası'nın bu yıl dört myerine iki faiz artışı öngörmesinin gelişmekte olan ülke piyasalarındaki iyimserliğin ana kaynağı olduğunu iç güvenlik endişelerine rağmen kurda aşağı yönün devam ettiğini belirtiyorlar.

Hafta sonunda İstanbul'da İstiklal caddesinde meydana gelen patlama da güvenlik endişelerini artırdı. Patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.

Sonuçları 24 Mart'ta açıklanacak olan Mart ayı PPK toplantısında TCMB'nin politika faizini ve faiz koridorunun alt bandını sabit tutması beklenirken, faiz koridorunun üst bandında indirim ise düşük de olsa beklentiler arasına girdi.

Reuters'ın 26 kurum ile gerçekleştirdiği ankette katılımcıların tamamı faiz koridorunun alt bandının sabit tutulacağını beklerken, 1 katılımcı politika faizinde artış bekliyor. Ankete katılan 26 kurumun 19'u faiz koridorunun üst bandının sabit tutulacağını, yedi kurum ise üst bantta 25 ile 50 baz puan aralığında indirim yapılacağını öngörüyor

TCMB'nin politika faizi yüzde 7.5, faiz koridorun alt bandı yüzde 7.25 ve faiz koridorun üst bandı yüzde 10.75 seviyesinde bulunuyor.