Barcelona'daki Dünya Mobil Fuarının (Mobile World Congress) ardından Berline geçen Zuckerberg, iki günlük Berlin ziyareti kapsamında dün Başbakanlık Bakanı Peter Altmeier ile Facebooktaki nefret içerikli paylaşımların engellenmesine yönelik beklentileri görüştü.

IRKÇI PAYLAŞIMLARI ENGELLEMEDİĞİ İÇİN DAVA AÇILDI

Mark Zuckerberg hakkında Kölnden avukat Christian Solmecke ve Würzburgdan avukat Chan-jo Jun, Facebooktaki ırkçı paylaşımları engellemediği gerekçesiyle dava açtı. Dava dosyasında 300ün üzerinde ırkçı paylaşıma örnek olarak yer verildi.

Alman yasalarına göre, sadece paylaşımı yapanlar değil, bunu yayılmasını sağlayanlar da sorumlu tutulabiliyor.

ZUCKERBERGE YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Almanyanın en büyük yayın evlerinden biri olan Axel Springer Verlag, Mark Zuckerbergi yenilikçi girişiminden dolayı bu yıl ilk kez verilmeye başlanan Axel Springer Award ödülüne layık gördü. Zuckerberg ödülünü dün akşam (Perşembe) yayın evinde düzenlenen etkinlikte aldı.

ÖZEL SEÇİLEN 1400 KİŞİYE HİTAP ETTİ

Mark Zuckerberg bugün ise, yeri son ana kadar gizli tutulan ve bu sabah Berlindeki Town-Hallde düzenleneceği açıklanan etkinlikte, önceden Facebook üzerinden yapılan başvurular arasından seçilen Facebook kulllanıcılarının yine önceden belirlenen sorularını yanıtladı. Yaklaşık bin 400 kişinin bulunduğu salonda Mark Zuckerberge yöneltilen soruların bazıları şöyle:

CANLI VİDEO PAYLAŞIMI OLACAK MI?

Zuckerberg, bir izleyicinin canlı video paylaşımı olacak mı sorusuna, Evet, bu toplantı da şu anda canlı olarak yayınlanıyor dedi.

IRKÇI PAYLAŞIMLARIN ENGELLENMESİ

Bugüne kadar ırkçı paylaşımlara karşı etkin olunamadığı kaydeden Zuckerberg, Facebook henüz mükemmel değil dedikten sonra Facebookta bundan sonra ırkçı paylaşımlara yer olmadığını söyledi.

KİŞİSEL BİLGİLERİN KORUNMASI

Kişisel verilerin korunması konusunda Facebookun yeni uygulamalar devreye sokacağını belirten Zuckerberg, her kullanıcının neyi kiminle paylaşmak istediğine tamamen kendisinin karar verebileceğini açıkladı.

BABALIK NASIL BİR DUYGU?

Baba olarak oldukça gururlu olduğunu ifade eden Zuckerberg,Kızım dünyaya bakışımı değiştirdi. Kızım suyu seviyor, ben de onu banyo yaptırmayı dedi.

YAPAY ZEKA İLE HAYAT KURTARMAK

Yapay zekanın bir çok alanda devreye sokularak milyonlarca hayatın kurtarılabileceğinden bahseden Facebook kurucusu, bunun örneğin trafik kazalarının önlenmesinde olabileceğini söyledi.

BEĞENMEDİM BUTTONU OLACAK MI?

Bu soruya hayır cevabını veren Zuckerberg, yeni eklenen unsurlarla bir çok duygunun artık ifade edilebildiğini hatırlattı.

Geleceğe dönük düşüncelerini de paylaşan Zuckerberg, yakın gelecekte (5 yıl) 360 dercelik açıyla video çekimi ve paylaşımının mümkün olabileceğini söyledi.

Almanyada 28 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. 21 milyon kişi günlük olarak sosyal medyayı kullanıyor. Facebooku ise 19 milyonu her gün olmak üzere, 24 milyon kişi kullanıyor.