300 m2 alanda bir kaç ürün kalemi ile faaliyetlerine başlayan ve her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyerek ön plana çıkan SMA METROSTAR AŞ, bugün toplamı 20 bin m2 alanın üzerinde tesisi ve 800 kişilik profesyonel kadrosu ile sektöründe üst sıralara doğru tırmanıyor.

''26 yıldır güvenin ve kalitenin adresi olduk ve insanların sektörümüze olan bakışını değiştirdik'' diyen şirketin Genel Müdürü Abdullah ÖRS, sektörümüzde ''en iyi'' olmak amacı ile yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz dedi.



Kurumsal geçmişiniz hakkında bilgi verir misiniz?

1989 Yılında üst standartlarda hizmet vermek amacıyla Pendik ilçesinde 300 m2 alanda ticari faaliyetine başlayan firmamız, 2006 yılında Tuzla ilçesinde 14.500m2 açık, 9.500 m2 kapalı alanda bulunan, son sistem teknolojiyle donatılmış, şu an içinde bulunduğumuz modern merkez binamız ve depomuzla, profesyonellerden oluşan güçlü dağıtım ekibimizle, 115 araçlık filomuz, iştiraki olduğumuz kuruluşlarımız, artan yatırımlarımızla, 2015 yılında 800 kişiyi istihdam eden bir firma haline geldik. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği, ISO 18001 OHSAS kalite belgelerine sahibiz.



Faaliyet alanlarınız ve ürünlerinizden bahseder misiniz?

Ev dışı tüketim sektörü (catering, restoranlar, cafeler, çay bahçeleri, oteller, üniversiteler) başta olmak üzere perakende, kamu kurum ve kuruluşlarına ait ihaleler, ihracat gibi birçok alanda hizmet vermekteyiz. Bunun yanı sıra 130’u aşkın firmanın distribütörlüğünü ve bayiliğini yapmaktayız. Örs Star ve Örs Star Fresh markalarımız başta olmak üzere 10.000’den fazla ürünün satışını gerçekleştiriyoruz. Örs Star ve Örs Star Fresh markamız, donuk ürün, bakliyat, hazır çorba, kağıt grubu, bulyon, limon sosu, sirke, piknik grupları, makarna, sıvı yağ, peynir, helva, puding, reçel, zeytin, şeker, baharat, sarf grubu, gibi 225’e yakın farklı ürünü bünyesinde bulundurmak ve sürekli ürün çeşidini arttırmaya devam etmektedir.



Türkiye’nin hangi bölgelerinde hizmet veriyorsunuz?

SMA Metrostar A.Ş. şu an; Edirne, Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Adapazarı, Düzce, Bolu, Bilecik, Zonguldak, Ereğli, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Afyon gibi birçok ilde olmak üzere ev dışı tüketim noktalarına hizmet vermekteyiz.

Sizi diğer firmalardan ayıran özellikleriniz nelerdir?

Ürün yelpazesi bir kuruluşun adeta aynası gibidir. Bizi de diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğimiz ürün çeşitliliğimizin fazla olması ve 24 saat içinde alınan siparişlerin müşterilerimize sevkiyatının yapılmasıdır. Güçlü aile bağlarımız, işimize olan inancımız, dinamik ve başarılı kadromuz ile müşteri odaklı hizmet veren, günden güne büyüyen firmamızın, başarısının sırrı; iş dünyasındaki hızlı değişime ayak uydurması, yeniliklerin takipçisi olması, doğru zamanda, doğru yerde, doğru kararlar ve yönetilebilir riskler alarak ve en önemlisi pozitif düşünerek, hedeflerinin peşinden istikrarla gitmesidir.




Sektörünüzü değerlendirmek gerekirse neler söylemek istersiniz?

Türkiye’de ev dışı tüketim pazarının toplam büyüklüğü cirosal olarak 50 milyar TL civarında olması ve değişen yaşam tarzları ile birlikte ev dışı tüketim sektörünün önündeki potansiyelin büyüklüğünü de daha doğru tahmin edebiliriz. Bu pazarda mücevher gibi parlamak için hedef A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılamak ve üreticiden avantajlı satın almak, bunu başaran firmalar ekonomik kriz de bile büyüme gösterebilir. Nedeni ise; Genel gıda tüketiminde trend düşüşe geçse bile, bu alan büyümeye devam ediyor. Sadece insanlar ev dışı tüketiminde daha ucuza yöneliyor. Daha büyük paketlere yönelim artıyor.

Yeni dönem için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikli hedefimiz ürünlerimize sahip çıkarak satış sonrasında da müşterilerimizin yanında ve daima “en iyi” olmak, bilinciyle hareket etmektir. Firmamız her yıl %10 -15 arası istikrarlı bir büyüme grafiği çizerken, önümüzdeki yılda % 15’lik bir büyüme planlamaktadır. Uzun süreçteki hedeflerimiz arasında gücümüzü aldığımız Türk ekonomisine, güç katmak olacaktır. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Ekonomimiz güçlendikçe demokrasinin daha iyi yerleşeceğini ve sadece yurt içinde değil, dünyadaki itibarımızın artacağını düşünüyorum.

www.smametrostar.com.tr 444 5 762