İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Telefonla dolandırıcılık yapanların yeni bir oyunu ortaya çıktı. Dolandırıcılar, ulaştıkları kişilerin önce faturalarını bir bankadan ödüyor. Daha sonra aradıkları kişilere, "Yanlışlıkla telefon faturanı yatırdım." diyerek parasını talep ediyor. Faturasının yattığını gören kişiler, şahsın parasını ödüyor. Parayı alan şahıs, tekrar bankaya başvurarak yanlışlık yaptığını belirtip ödediği parayı da geri alıyor. İzmir’de bu yöntemle dolandırılan şahıs, kendisine gelen mesajla durumu anlayarak polise başvurdu.

İşte dolandırıcıların yeni yöntemi
Her geçen gün telefonla dolandırıcılık olaylarının yaygınlaşması, tele tokatçıların yeni yöntemler geliştirmesini de beraberinde getirdi. Kendini polis veya savcı olarak tanıtıp dolandıranların yanı sıra son dönemlerde sağlık sigorta veya kargo şirketi gibi yalanlarla mesaj yollayarak vatandaşları dolandırıyorlar. Her geçen gün yeni usul ve yöntem keşfeden dolandırıcılar, bu kez, "Telefon faturanı yatırdım." bahanesiyle tokatlıyor.

Türkerler Oto'nun işletmecisi Bahri Türker’in başına gelen, dolandırıcıların bu yeni usulünü ortaya çıkardı. Geçen haziran ayında İbrahim S. isimli bir kişinin kendisine cep telefonuyla ulaştığını anlatan Türker, “Yanlışlıkla 275 TL olan telefon faturanı yatırdım, bu miktarın tarafıma geri ödenmesini istiyorum, şeklinde konuştuktan sonra telefonu kapattım.” dedi. Kendisinin durumu başta anlayamadığını fakat sonra araştırma yaptığını belirten Türker, “Muhasebecime böyle bir durumu anlattım, o da bana faturanın ödenmiş olduğunu belirtti. Biz de şahsın yatırdığı 275 TL’yi, verdiği hesap numarasına yatırdık. Biz bu parayı yatırdıktan sonra şahıs, bankaya başvurarak yanlışlıkla ödediği faturanın parasını geri almış. Bana mesaj gelince dolandırıldığımı anladım, polise başvurdum.” diye konuştu.

Daha sonra banka müdürü bir arkadaşıyla şahsın hesap bilgilerine baktığını aktaran Türker, “Şahsın hesabında sürekli 100-200 TL arası girişler olduğunu gördük. Şahıs sürekli bu işi yapıyor. Biz dolandırıldık, başkaları mağdur olmasın.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.