Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar’ın Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, YÖK'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. 'Gecekondu üniversiteler' ifadesi kullanan Yavuz, sanayi sektörü olarak kalifiye eleman bulamadıklarına vurgu yaptı. "Gelen CV’leri çöpe atıyorum kapım üniversitelilere kapalı" diyen Yavuz'un bir çağrısı da ailelere yönelik. Yavuz, daha sonra Hürriyet'e konuyla ilgili ek açıklama yaptı ve ""Yükseköğretim düzenine getirdiğim eleştirilerin, bu meselenin tartışmaya açılmasına katkı sağladığını ve tartışma zemini açtığını görmekten son derece memnun oldum" dedi.

3.6 milyar liralık cirosu ile Türkiye'nin en büyük 16. sanayi kuruluşu olan Petkim’in de aralarında bulunduğu bir dizi yatırımı bulunan Socar 10 yıllık bir süreçte Türkiye’de 20 milyar dolar yatırım planlıyor. Söz konusu Bu portföy de Kenan Yavuz’a emanet. Ancak, Yavuz’un gündemi şu sıralar kalifiye eleman sorunu…

Üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceklerini ifade eden Yavuz, 'Üniversiteliler’e kapım kapalı’ diyor.
avuz, Twitter hesabı üzerinde paylaştığı mesajlarda son yıllarda sayıları hızla artan üniversitelere yönelik de eleştirilerde bulundu.

İşte Kenan Yavuz’un dikkat çeken paylaşımları:
*Bazı üniversitelerin yaptığı reklamlar ibretlik;

*YÖK denilen kurum aileleri ve çocuklarımızı kandırmaktan vazgeçmelidir. Üniversite! bitirip ortalığa dökülen milyonlarca genç var.
ELİNE DİPLOMA ALAN...

*Nitelikli ara işgücü bulamıyoruz. Üniversite bitirdim diye eline diploma alan,ben ne zaman müdür olacağım demeye başlıyor.

*Buradan YÖK'e sesleniyorum, gelecek üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceğim. Üniversite mezunlarına ise kapım kapalı.

*Ailelere sesleniyorum, Sitcom Üniversitelere çocuklarınızı gönderip hayatlarını karartmayın. İş bulamazlar.