Ürettiği Sekizgenli Ekolojik Köşe Buzdolabı ile Uluslararası Buluş Fuarına (ISIF-16) katılan Suphi Komut, buzdolabı icadı ile dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı.

Patentli ürünümüz Ekolojik Köşe Buzdolabı, mutfak tezgahı köşesine yerleştirilecek şekilde tasarlanmış özel bir buzdolabıdır diyen Suphi Komut, 2013 yılında patenti alınan Ekolojik Köşe Buzdolabına Türk Patent Enstitüsü önderliğinde yapılan Birinci Uluslararası Buluş Fuarı ISIF-16’da yarışma Jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Gümüş Madalya verildiğini belirtti.





DAHA AZ ENERJİ VE 3 KATI HACİM

Hem iyi şekilde kullanılamayan köşeyi kullanılabilir bir alana çevirmekte, hem de normal bir buzdolabının yaklaşık 3 katı kadar büyük bir hacmi olmaktadır. Üstelik bu hacme sahip olmasına rağmen normal bir buzdolabından bile az enerji tüketmektedir. Ergonomik olarak iyi kullanılamayan atıl köşe içine ürünü yerleştirdiğimizden, normal bir buzdolabına göre yalıtım duvar kalınlıkları yaklaşık %50 daha kalın yapılmıştır. Bu duvarların kalın olmasından dolayı oluşacak hacim kaybı göz ardı edilmiştir, çünkü hala elimizde 965 Lt gibi kocaman bir hacim kalmıştır. Günümüzde buzdolapları sadece dikdörtgen kesit ile üretilebilmektedir. Bu sekizgen kesitli ürün üretebilme tekniği ise tarafımızca geliştirilen ayrı bir inovatif buluştur. Ürünün sekizgen kesitli olması, aynı zamanda iki duvarının mutfak duvarına temas etmesini sağlamaktadır. Bu duvarlardan oluşan ısı kaybı da doğal olarak normal bir buzdolabına göre daha az olmaktadır. Hem duvarlarının kalın olması hem de evin duvarlarına temas etmesi ısı kaybını azalttığından, kompresörün çalışma süresi normal bir buzdolabından daha kısa olmakta, durma süresi ise yaklaşık iki katı daha uzun olmaktadır. Ürün o kadar az enerji harcıyor ki güneş paneli ve 24 Volt jel aküyle bile çalıştırılabilir. Ürünün hem çok büyük bir hacmi olması hem de çok az elektrik tüketmesi doğal olarak ekolojik etki yaratmaktadır.



http://deko.com.tr/
0 (236) 233 22 63