Kral'a Şok! Kötü Haberler Art Arda Geliyor

Moody's, Suudi Arabistan bankacılık sisteminin görünümünü durağandan negatife çevirdi. Bugüne kadar elindeki petrol rezervleri nedeniyle her zaman refahını koruyan Suudi Arabistan, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle bu yıl ilk kez banka kredisi arayabileceğini de açıkladı.

Kral'a Şok! Kötü Haberler Art Arda Geliyor
Moody's, düşük petrol fiyatlarının kalıcı olacağı beklentisi ve hükümet harcamalarındaki gerilemenin sektör üzerinde baskı yaratacağı gerekçesiyle Suudi Arabistan bankacılık sisteminin görünümünü durağandan negatife indirdi.

Moody's, Suudi bankaları için faaliyet ortamının önümüzdeki 12-18 aylık dönemde zayıflamasını bekliyor.

İLK KEZ BANKA KREDİSİ ARAYACAK

Suudi Arabistan, bu yıl ilk kez kasasındaki nakit dengesini koruması için uluslararası bankalardan kredi arayışına girebileceğini açıklamıştı.

Bugüne kadar elindeki petrol rezervlerinden dolayı refah seviyesini koruyan Suudi Arabistan, bu yıl petroldeki değer kaybının etkisiyle gelirinde düşüş yaşıyor.

KRAL'DAN TASARRUF ÇAĞRISI

Kral Salman, ekonomideki kötüye gitme ihtimalini gözeterek, bakanlıklarına tasarruf edin çağrısında da bulundu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.