Kredi kartı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin

Kredi kartlarına taksitlendirme yaptıklarını söyleyerek müşteri bulan ve daha sonra bu kartları kopyalayan 2 kişi yakalandı.

Kredi kartı olanlar dikkat! Bu oyuna gelmeyin
 Üsküdar ve Ümraniye’de ofis açan Resul Hakkı B. (37) ve Deniz D. (33), mahallede bulunan esnafa "Bütün bankaların kredi kartlarına taksit yapıyoruz" yazılı broşür dağıttı. Bazı işyeri sahipleri broşürlere inanarak, taksit yapılmasını isteyen müşterilerini dolandırıcılara yönlendirdi. Kartlarına komisyon karşılığı taksitlendirme yapılmasını isteyen 2 müşteri dükkana gitti. Şüpheli Resul Hakkı B. ve Deniz D., H.Y. ile K.T.’nin kredi kartlarını kopyaladıktan sonra, 1 hafta içerisinde kopyaladıkları kartlardan toplam 45 bin 100 lira fazla çekim yaptı. Yaklaşık 10 gün içinde açtıkları dükkanı da kapatan dolandırıcılar ortadan kayboldu.

POLİS OPERASYONUYLA YAKALANDILAR

H.Y. ve K.T. ise durumdan şüphelenerek Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, yaptıkları operasyon sonucu Resul Hakkı B. ve Deniz D.’yi yakalayarak gözaltına aldı.Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri, aynı yöntemle başka kişilerin de mağdur olup olmadıklarını araştırırken, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak : DHA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.