Osmangazi Köprüsü'nün Dilovası şantiyesinde yetkililerden brifing alan Arslan, daha sonra köprü üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Arslan, şöyle devam etti:

EKİBİN İÇİNDEN GELDİM

Dün ekibin içinde bir kişi olarak yer aldığı bir işte bugün ekibin sorumluluğunu alan biri olarak bulunduğunu ve bu anlamda çok gurur duyduğunu anlatan Arslan, "Bu gururun ve mutluluğun hakkını vermenin yolu da arkadaşlarımızla birlikte bugüne ortaya koyduğumuz performansı daha yukarıya çıkarmaktır.

100 bin kişilik ulaştırma ailesiyle inşallah bu çıtayı ve bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağız. Dolayısıyla, bize güvenen insanımızı da bize güvenen Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı da inşallah mahcup etmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

BAYRAMDAN ÖNCE AÇILIYOR

Bakan Arslan, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar, bayramdan önce inşallah bu köprüyü hizmete açacağız. Daha önce 40 kilometrelik kısmını hizmete açmıştık, köprüyle birlikte bunu 58 kilometreye çıkaracağız. Özellikle bayram sıkışıklığında insanımızın derdine deva olacak.

Hep anlatıyorduk, 'bu proje insanımızın hayatını ne kadar kolaylaştıracak' diye. Siz de göreceksiniz bayramda insanımızın hayatını kolaylaştıracak ve bundan sonra inşallah kolaylaştırmaya devam edecek. Hedefimiz sene sonuna kadar toplam 433 kilometrelik projenin 120 kilometresini Bursa'ya kadar hizmete sunmak, İstanbul-Bursa arasını hizmete açmak.