Otomobil Yedek Parçaları Aydınlı Kadınlardan

Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN ASTİS Organize Sanayi Bölgesi'nde, 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Gülizar Sarı (52), Link Kalıp Makine ve İmalat Sanayi ünvanı ile fabrika kurarak hemcinsleri ile birlikte yerli otomobillerin yedek parçalarını üretmeye...

Otomobil Yedek Parçaları Aydınlı Kadınlardan

Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN ASTİS Organize Sanayi Bölgesi'nde, 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Gülizar Sarı (52), Link Kalıp Makine ve İmalat Sanayi ünvanı ile fabrika kurarak hemcinsleri ile birlikte yerli otomobillerin yedek parçalarını üretmeye başladı. Eşinin desteğiyle işe başladığını söyleyen Sarı, yerli araçlara kapı kilidi, el freni, mekanik parça ve şanzıman parçaları ürettiklerini kaydetti.
ASTİS Organize Sanayi Bölgesi'nde Gülizar Sarı tarafından kurulan Link Kalıp Makine ve İmalat Sanayi'nde 15 kadın işçi yerli otomobillerin yedek parçalarını yapıyor. Tamamı Aydınlı ve ev kadını olan 15 kadın ile çalıştığını söyleyen Gülizar Sarı şunları anlattı:
"Eşim Halit Sarı 18 yıl İzmir'de bu işi yaptı. O erkeklerle çalışıyordu. Aydın'a yerleştiğimizde eşimin desteğiyle bu işi ben yapmaya karar verdim ve kadınlarla çalışmak istedim. 15 kadın, fabrikada özel ders veren teknik öğretmenimiz İbrahim Ateş tarafından eğitim almaya başladı. Geometrik çizim, temel montaj imalatı, temel torna eğitimi alan kadınlarımız üretime başladı."
HAMMADDE ZONGULDAK EREĞLİ'DEN
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nden hammadde olarak temin ettikleri metal, sac ve demir ürünlerin, çalışan kadınların elinde çok çeşitli otomobil yedek parçası ve medikal ürünler haline dönüştüğüne dikkat çeken Gülizar Sarı, yerli araçlara kapı kilidi, el freni, mekanik parça ve şanzıman parçaları üretmeye başladıklarını kaydederek şöyle konuştu:
"Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR tarafından destek alıyoruz. 15 kişilik ekip ile başladığımız imalat işini, önümüzdeki günlerde daha da büyüteceğiz. Ürün yelpazesi çok fazla olan otomobil sektöründe yaklaşık bin çeşit parça imalatı yapabiliyoruz. Yeni kurduğumuz bu fabrikada sadece bir kısmı ile işe başladık. En kısa zamanda, yine tamamı kadınlardan oluşan 100 kişilik ekip ile üretim yapacağız." 
İŞİ 2 AYDA ÖĞRENDİLER
Fabrikada ders veren Makine Teknikeri 24 yaşındaki İbrahim Ateş ise, kadınların 2 ay gibi bir sürede işi öğrendiklerini belirterek, "Bu işin sadece erkekler tarafından yapılmayacağını gösterdik. Kadınlar, 2 ay gibi kısa sürede öğrendikleri bu işi yıllardır yapıyormuş gibi üretim yapıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.